от NefertitiNefertiti » 18 Септември 2015, 11:17:10
Здравейте на всички потребители във форума! Прочетох доста по темата за детските надбавки, но не успях да открия подобен на моя случай /възможно е да е от недоглеждане от моя страна, за което предварително се извинявам/. С бащата на детето ми сме официално разведени по взаимно съгласие. Правата за детето са отсъдени на мен. С детето живеем в България. От известно време бившият ми съпруг работи и живее /с временна регистрация/ в Германия при немски работодател, на немски договор. От фирмата му са му казали, че има право да кандидатства за детски, като преведе акта за раждане на детето и да подготви останалите документи /заявления и т.н./ за подаване в клона на институцията, което отговаря за отпускането им. Ето и моите въпроси - 1. Възможно ли е изобщо бившият ми съпруг да кандидатства за детски, при положение, че правата над детето са мои и ние сме фактически разведени. 2.Само акта за раждане на детето ли ще е необходим като документ? Т.е., ще трябва ли да превеждам и нещо друго/като например решението за развод/, за да му ги изпратя.
Благодаря предварително на всички, които могат да ми помогнат с някаква информация!