• Advertisement

Hilfe!

Форум за семейните българи.

Hilfe!

Мнениеот proximus » 27 Юни 2006, 02:55:00

Здравейте на всички!Имам следния проблем и моля,ако някой може да ми помогне или пък да ми даде съвет какво да правя.Аз съм женен от две години и четери месеца в Германия за македонка с немски паспорт имам виза,право на работа и всичко останало.Проблема е там,че повече не искам и немога да живеа с неа,по простата причина,че е алкохоличка и е много агресивна,като се напие(а това се случва всеки ден)!От няколко месеца не живеа с неа и нямам адресна регистрация,нямам и пари за нова квартира,а в момента нямам и работа.На 03.11.2006год. ми истича визата и незнам какви са ми шансовете и дали въобще ще ми я
продължат,но ако знам че няма да ми дадат или ще трябва да живеа до тогава с неа,предпочитам да се прибера в България или да замина някъде другаде.Предварително благодаря на всеки,който ми отговори или ме посъветва с нещо!
proximus
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Юни 2006, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Hilfe!

Мнениеот velingrad » 27 Юни 2006, 06:08:17

proximus написа:Здравейте на всички!Имам следния проблем и моля,ако някой може да ми помогне или пък да ми даде съвет какво да правя.Аз съм женен от две години и четери месеца в Германия за македонка с немски паспорт имам виза,право на работа и всичко останало.Проблема е там,че повече не искам и немога да живеа с неа,по простата причина,че е алкохоличка и е много агресивна,като се напие(а това се случва всеки ден)!От няколко месеца не живеа с неа и нямам адресна регистрация,нямам и пари за нова квартира,а в момента нямам и работа.На 03.11.2006год. ми истича визата и незнам какви са ми шансовете и дали въобще ще ми я
продължат,но ако знам че няма да ми дадат или ще трябва да живеа до тогава с неа,предпочитам да се прибера в България или да замина някъде другаде.Предварително благодаря на всеки,който ми отговори или ме посъветва с нещо!


"Ausländische Ehegatten von Deutschen bekommen ein eigenständiges, d.h. von der Ehe unabhängiges Aufenthaltsrecht, wenn sie 2 Jahre in ehelicher Lebensgemeinschaft und mit einer Aufenthaltserlaubnis in Deutschland gelebt haben. Maßgebend ist hier die Dauer des tatsächlichen Zusammenlebens bis zur Trennung und nicht bis zur offiziellen Scheidung. Wenn Sie also seit 2 Jahren aufgrund Ihrer Ehe eine Aufenthaltserlaubnis besitzen und solange mit Ihrer Frau zusammengelebt haben, können Sie weiterhin in Deutschland bleiben, auch wenn Sie sich beide trennen sollten."

Моят съвет е за всеки случай да си намериш работа, макар и временна и то по-бързо. Не би трябвало да имаш проблеми, особенно след 2 пълни години с нея.
Повече по въпроса прочети тук и тук / по-късно повече. :thumbup:
Ако не харесваш нещо, промени го. Ако не можеш, промени отношението си. Не мрънкай.
На народите с къса памет,
преходите им са много дълги!
Аватар
velingrad
Доживотен
Доживотен
 
Мнения: 7590
Снимки: 392
Регистриран на: 23 Април 2005, 00:00:00
Местоположение: Das Dorf am Düssel
Благодарил: 659 пъти
Благодарено: 712 пъти

савет

Мнениеот adler » 30 Юни 2006, 11:57:13

Първото важно нещто е да си намериш работа,ина4е ще имаш проблем.Обикновено
дават1год.виза,после я продължават2.След тях,ако живеете заедно сте полу4иш
унбефристет/виза за постоянно пребиваване,за което трябва да се подпише
сапругата ти,4е е съгласна с това.Адресната ви регистразия трябва да е на един
адрес,ина4е проблем.Казваш ,4е нямаш адресна регистрация.Как да се раъбере това
Аватар
adler
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 20
Регистриран на: 8 Май 2006, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот nona » 30 Юни 2006, 19:25:43

Немери си скоростно работа, пьк ако ще се хвани да вадиш аспержи за 1 еуро или незнам какво то4но беше,но сьм на ясно 4е има и такава работа...
Имаме познати, на които им изпиха мозька то4но по подобна при4ина. Мьжьт нямаше работа-германец, а жена му бьлгарка едвам и дадоха продьлжение след 2 рата година и сега мом4ето работи на някаква магистрала...тежьк физ. труд , за да може жена му бьлгарката да остане тук в ДЕ. Обясниха ми 4е имало нов цувандерунгсгезетц и 4е служителките от ауслендер-амта сами и по ли4на преценка дават разре6ителните...неможах да повярвам,но е истина...ЛИ4НО менние за всеки!!!Успехи!
Аватар
nona
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 411
Регистриран на: 30 Юни 2005, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 5 пъти


Назад към Семейство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта

  • Advertisement