Упс, съжалявам, че се изказах неподготвено за детските градини

.
@ Alap, разгледай страницата на консулството (по-точно
тук). Описали са какви докумети ти трябват и къде да ги представиш.
Както каза Jokras, най-важното е на всичко да има апостил. Превеждаш ДЕ документите - този за брак го носиш в ритуалната зала по адресна регистрация и те ти издават БГ удостоверение за брак. След това, ако има промяна на фамилно име, до 30 дни трябва да си смениш документите.
За бебето не мога да кажа точно как е, само съм чувала. За гражданството иначе, едва ли има еднозначен отговор за бъдещето. Важното е, че детето до навършване на 18 има двойно гражданство. ЕГН-то го получва, когато регистрирате детето в БГ - то получава БГ свидетелство за раждане и там е вписано номерчето

.
Иначе мога да ти препоръчам фирмата, в която аз си превеждах документите (в София е) - те са точно пред немско посолство -
www.variante.info. Много бяха бързи, но да си призная не помня цената.
Знае ли някой как да се предпази една жена от стрии при бременността? Дали помагат някои кремове, или просто мазане с маз.
Общо взето, ако кожата е предразположена, нищо няма да ти помогне. Аз си взимам от Росман олио за бременни Babydream (Öko Test - Sehr Gut). Не понасям да се мажа с каквото и да е и често пропускам...Нямам стрии, но всякакви други грижи. Май почти всички възможни проблеми ги минах

.
Ако не знаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде...