• Advertisement

Как намерих работа в Германия, докато бях в България (или как се получиха нещата при мен)

Форумът, който касае всеки!

Как намерих работа в Германия, докато бях в България (или как се получиха нещата при мен)

Мнениеот daisymm » 17 Октомври 2012, 00:00:19

Здравейте, започвам тази тема преди всичко с надеждата, че ще има една малка група сънародници, които с мненията си ще я направят полезна. Аз просто искам да поставя началото, защото не виждам причина да не споделя в систематизиран вид своя опит.

Моля тези, които се интересуват от информацията в темата да разгледат и тези свързани теми (особено мненията от последните 2 години):

Сайтове за Работа/Кариера
Работа в Германия
Selbstständig- самонает и т.н.
Германия премахна ограниченията за работа за БГ висшисти
Работа в McDonald's/Burger King
60 бевербунга и все още без работа!
Домашен помощник чрез бюрото по труда


Искам да помоля още за следното:
---> нека историите в темата да не бъдат преразказвани
---> в темата да се публикуват предимно разказите на хора, намерили си работа от България и такива, които не са успели единствено и само заради помощта на приятели
---> обичайно критикуващите да бъдат малко по-снизходителни. Колкото и невероятна да им звучи една история, това не означава, че не е вярна


И така, ето как аз си намерих работа в Германия, докато бях още в България. Разказвал съм части от тазиистория много пъти в други теми, но не в нейната цялост. Ще дам и малко странична информация, защото тя също може да послужи на някого:

 1. По образование съм инженер (електронна техника и автоматизация) и имах щастието целия ми трудов стаж (около 12 години) в България да бъде само по специалността ми.
 2. Първата стъпка беше да запиша езиков курс. Започнах да уча немски език от нулата. За две години покрих ниво B1 и прекъснах курса. Не бях особено резултатен.
 3. Преведох си автобиографията на немски (с помощта на приятели) и малко преди да завърша последното ниво на езиковия курс се регистрирах в няколко онлайн борси за намиране на работа в Германия.
 4. След около 6 месеца безрезултатно чакане (нямаше нито едно запитване от работодател) реших, че трябва да сменя тактиката.
 5. Регистрирах си безплатен e-mail с немски домейн.
 6. Реших да вляза в директен контакт с потенциалните работодатели и да кандидатствам за реално работно място.
 7. Намерих данни на немски фирми от моя бранш (интернет сайт, e-mail, имена на шефове и лицата от „Подбор на персонала”). Ориентирах се към фирми от не толкова атрактивни райони на Германия
 8. На фирмите, които имаха обявени работни места (повечето фирми имат страница за свободните работни места на сайта си) изпратих мотивационно писмо и автобиография на немски език.
 9. На фирмите, които нямаха обявени работни места просто изпратих една кратка презентация за себе си и автобиография.
 10. Разделих фирмите на две групи, според географското разположение. Надявах се това да ме улесни в последствие при евентуално пътуване за повече от едно интервю за работа.
 11. Пуснах първата серия писма от немския си e-mail едновременно до всички фирми от първата (по атрактивна) група.
 12. След известно време получих първия отоговор. Започнах кореспонденция по e-mail и се стигна до покана за интервю.
 13. За първото интервю тръгнах с голямо очакване, защото всичко беше съгласувано предварително. За съжаление интереса на място към мен беше „вял”. И така една не малка сума пари отиде на вятъра.
 14. Опитах се да направя анализ и да разбера къде съм сбъркал, но не открих нищо конкретно. Не промених почти нищо в тактиката и изпратих писма до втората група фирми. Единствено добавих изречение с което заявявах готовността си за една седмица безплатна пробна работа, за да покажа на място какво мога. Не знам дали това е дало някакво отражение, но две фирми проявиха интерес, едната беше по-активна. Отново се стигна до интервю и покана за 2 дни пробна работа. Пак пътувах и този път нещата се получиха.
 15. Времевият интервал между началото и край на историята е около 2,5 години. Времевият интервал между т.14 и започването ми на работа беше около 5 месеца.


Допълнителни съвети:
 • изпращайте писма или давайте за връзка електронна поща от немски домейн
 • не изпращайте писма непосредствено преди или след големи празници (Рождество Христово, Възкресение Христово и др.), по възможност прескочете и периода на летните отпуски
 • при изпращане на електронни писма винаги използвайте функцията „Потвърждение за прочитане”. така ще знаете дали, от кого и кога е прочетено писмото ви
 • след като получите евентуалния първи отговор и започне кореспонденция не оставяйте периоди, по-дълги от две седмици, през който да не сте разменили e-mail с бъдещия си работодател. За целта използвайте разни формални поводи, за да му напомняте за себе си
 • бъдете честни при деклариране на нивото на владеене на езика. Дори и ттсрещната страна да са склонни да кореспонирате на друг език, въпреки това изпращаите писмата си винаги на немски
 • информирайте се предварително дали ще ви е нужно разрешително за работа, дали то евентуално може бъде издадено по ускорена процедура и дали професията ви не е от т.нар. регламентирани професии. В другите форуми са написани доста неща по тези теми. Ако ви е нужно разрешително за работа е добре и работодателя ви да знае това

Успех на всички търсещи :thumbleft:
You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, butt you cannot fool all the people all the time (Abraham Lincoln)

Потребители благодарили на автора daisymm за мнението (общо 24):
Svetulka82maxaleksandrinkaScarlet OdaisyiniutavelingradelleMr.Bombasticvessy72 и още 14 потребителя
Рейтинг: 100%
 
Аватар
daisymm
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1394
Снимки: 9
Статии: 4
Регистриран на: 18 Август 2009, 20:51:23
Местоположение: daisymm@mail.bg
Благодарил: 1392 пъти
Благодарено: 585 пъти

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях България (или как се получиха нещата при мен)

Мнениеот danl » 17 Октомври 2012, 09:13:19

Браво, отлично изпълнено и отлично написано! Идеята за безплатен тестов период направо кърти. Имам следния въпрос - при кореспонденцията, при мот. писмо и автобиографията, използвал ли си помощ от преводач, или си писал с твоето ниво и способности?
"Няма значение дали пътувате на три месеца веднъж. Използвате платформата на zaedno, за да пускате обявите си и респективно да имате финансова изгода от това.Можете да публикувате подобни постове след като уговорите условията за реклама."
danl
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 68
Регистриран на: 20 Септември 2012, 15:01:46
Благодарил: 5 пъти
Благодарено: 17 пъти

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях България (или как се получиха нещата при мен)

Мнениеот Rashkov1 » 17 Октомври 2012, 19:30:16

Супер тема утре ще напиша моята история тя е наполовина припокрита с тая на ****** просто днес имам рожден ден и имам други занимания. Моят начин е по прост и е за по неквалифицирана работа до утре.
Rashkov1
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 267
Регистриран на: 16 Май 2012, 22:02:02
Местоположение: Германия
Благодарил: 3 пъти
Благодарено: 84 пъти

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях България (или как се получиха нещата при мен)

Мнениеот aleksandrinka » 18 Октомври 2012, 16:23:57

Чудесно сте описали всичко! С малка доза късмет, голямо желание (но не и прекалени очаквания) и правилните стъпки всичко може да се развие благоприятно! Благодаря ви за хубавия пост!
"Мнението на хората зависи от времето, мястото и обстоятелствата." Франсоа Волтер

Потребители благодарили на автора aleksandrinka за мнението:
daisymm2
Рейтинг: 4%
 
Аватар
aleksandrinka
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 231
Снимки: 0
Регистриран на: 20 Май 2011, 20:19:24
Местоположение: София
Благодарил: 82 пъти
Благодарено: 177 пъти

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях България (или как се получиха нещата при мен)

Мнениеот Rashkov1 » 18 Октомври 2012, 22:24:06

Много ми хареса начинанието на ****** и затова реших и аз да напиша моята история. Ще пиша по хронологичния ред на съфорумника защото мисля че е подредил информацията много добре.
1.Имам бакалавърски степени по финанси и Социални дейности. По финансите съм работил 5 години и бях постигнал прилична кариера и даже си мислех, че е добра работа. Но един ден осъзнах, че не съм достатъчно добре заплатен и че в България явно няма да дочакам достойно заплащане на усилията които полагам ( честно казано голям оптимист съм и наистина се надявах, че в България нещата ще се доближат максимално до Европа особено с тия приемания в Европейския съюз и там такива.) Обаче сега казвам шанса клони от нула към минус безкрайност. Оптимизма ми беше стигнал до там че даже се бях записал да членувам в партия "Другата България" с голямото желание да се боря с всички сили за благоденствието на България. Това обаче е друга тема само казвам много сме малки да се борим с мафията в България.
2.За разлика от колегата аз смятах че езика е маловажен и не си направих труда да науча и 10 думи на немски. Английски съм учил в средния курс и се надявах на него( сега казвам - голяма грешка, без език е много трудно.)Та на немска земя пристигнах без една немска дума като махнем броенето до 10.
3.И тук обратно на колегата не заложих на дипломите и квалификациите, а точно обратно насочих се към селското стопанство по следните причини - сектора не е примамлив за местното население и така или иначе бях решил да правя кардинални промени в живота си и затова реших да пробвам точно обратното на всичко което съм правил до сега ( и отчитам това като успех, не мисля че някога ще се върна към стария си начин на живот) Та в джоба си имах само шофьорската книжка и личната карта.
4.Самото търсене на работата е отново наобратно от колегата, тогава въобще не осъзнавах колко е сериозно положението с търсенето на работа и сега не го осъзнавам де. Та първата ми работа я намери брат ми, че и втората и чак след втората и аз се научих да търся. Та брат ми ме научи той преди това една година се рови в интернет говори с близки и познати и не толкова познати и избистри своя концепция за това как стоят нещата. Та аз сега пресъздавам неговата концепция като моя. Насочили сме се към конюшните защото са доста развита индустрия в централна Европа, работата е мръсна и тежка което поражда някои бонуси за да се уравновесят нещата. Например безплатен апартамент е напълно нормално, на много места и храна 3 пъти дневно предлагат и не на последно място контрола е доста занижен.
5. Търсенето на работа става като се кандидатства за реално работно място направо към работодател. Аз лично знам два сайта като единия е специализиран само за коне другия е гигаджобс в който можеш да кандидатстваш за какво ли не. И в двата сайта работодателите си обявяват свободните позиции с кратко описание какво дават и какво искат.
6. Най важната точка как точно го правя аз - Задължително си регистрирам поща само за търсенето на работа и за нищо друго. С тая поща в гигаджобс си правя регистрация защото иначе не можеш да отговаряш на обявите. И сега най важното - имам стандартна презентация и автобиография която изпращам на всички ( По мое мнение тази презентация е разковничето сам съм си я писал и съм си я превел в гугъл преводач и е взаимствана пак от брат ми . Безкрайно проста е и кратка и аз лично смятам че когато не ти е добра презентацията шансовете за намиране на работа падат в пъти). Та когато търся работа се занимавам само с това по цял ден. Преглеждам обявите отсявам интересните проверявам в гугъл ърфа къде се намира работното място ако започне кореспонденция отговарям своевременно ако има телефони задължително звъня ( но сега ) в началото когато не знаех и една дума разчитах само на чичо гугъл.
7. Пак обратно на колегата при отсяването на обявите или по точно на отговорите на моите запитвания за работа, когато стане дума за интервю или за проба (пробата в конярския бранш е много популярна) тия отговори ги елиминирам само ако пробата е от месец нагоре се съгласявам. Та след всичко дотук написано когато се заема с търсене отделям цялото си време за това почти денонощно и до седмица макс 2 съм с нова работа.
8. Логично изниква въпроса защо св налага нееднократно да търся работа - просто защото не придирям легална ли е или не. Избирам според географското положение и бонусите които предлагат. Като цяло търся добреплатена с всичките видове договори, обаче още не съм я намерил. Като осъзная че това не е моята работа и чао и на друга.
9.Сега да се върна на първата ми работа тук в Германия, брат ми я намери написа ми в скайпа един адрес написа ми телефони на български превозвачи до адрес вика заминавай. Питам го ми аз не знам една дума на немски като пристигна как да им обясня че съм аз. Той вика нали си учил английски те всички знаят английски ще те разберат. И така тръгнах имах пари само за пътя и 15 евро отгоре нямах роуминг на телефона и нямах лаптоп тогава. Като пристигнах наистина ме разбраха на английски обаче аз осъзнах колко голям риск съм поел и още осъзнах колко много не знам английски. Та моя съвет по тая точка не тръгвайте без телефон със роуминг и без достатъчно пари поне за връщане.
10.Допълнителни съвети
след година и два месеца отварят пазара на труда и за нас, ако можете стиснете още малко зъби и изчакайте тоя срок. Това е искрен съвет. И още един учете език на държавата в която искате да отидете, не правете като мен ще сте на загуба. Труда е стока и се оценява и купува колкото по хубава е опаковката по скъпо се купува вервайте ми . Колкото и големи професионалисти да сте няма да ви приемат на сериозно ако не говорите техния език.
Не забравяйте чичо гугъл той знае всичко и при кореспонденция без много словоизлияния всяка една дума е потенциална грешка, колкото по малко думи по малко грешки.
Това е от мен, а като статистика за 2 години съм сменил 5 работи като при приключване на стара и започване на нова съм се прибирал и в България и направо съм сменял в Германия от една направо на друга като съм изхождал най вече от пътните разходи. Нашите бусове средно возят за 100 евро към или от България което прави 200 евро в двете посоки, за директно преместване в Германия има случаи когато излиза или на тая цена или по скъпо и тогава се прибирам в къщи и пак към Германия.Ми това е.

Потребители благодарили на автора Rashkov1 за мнението (общо 7):
Ченгето83ge0rg1shazaakamen.uzunovОгнян ВълчановScarlet Odaisymm
Рейтинг: 29%
 
Rashkov1
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 267
Регистриран на: 16 Май 2012, 22:02:02
Местоположение: Германия
Благодарил: 3 пъти
Благодарено: 84 пъти

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях България (или как се получиха нещата при мен)

Мнениеот Mr.Bombastic » 21 Октомври 2012, 12:15:06

Искам да помоля за разрешение да копираме досегашните материали в Заеднопедия. Моля пишете ми на ЛС дали сте съгласни.
Аватар
Mr.Bombastic
Администратор
Администратор
 
Мнения: 7122
Снимки: 250
Статии: 31
Регистриран на: 12 Февруари 2004, 01:00:00
Местоположение: Германия
Благодарил: 462 пъти
Благодарено: 309 пъти

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях България (или как се получиха нещата при мен)

Мнениеот satbradar » 23 Октомври 2012, 02:55:28

Един съвет относно безплатния тестов период.....
За неквалифицирани професии да речем някакси ставаи може би върши работе - не зная, но моя съвет е що се отнася за професия за която трябва бакалавър ,магистър и нагоре , и сътоветно персоната има някаъв стаж по специалноста независимо че е от БГ- това не го правете...в никъкъв случаи няма да помогне ,дори наобратното.
Такава персона търсеща квалифицирана работа по добре да обърне внимание на това как да си представи знанията и уменията отколкото да се предлага да работи няколко дена без пари - на работодател на които му трябва квалифициран човек му е от ясно по ясно че за 5 дена нищо няма да се разбере дали човека става или не става.

Потребители благодарили на автора satbradar за мнението (общо 2):
kamen.uzunoviniuta
Рейтинг: 8%
 
Аватар
satbradar
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 962
Регистриран на: 14 Февруари 2005, 01:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 16 пъти

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях България (или как се получиха нещата при мен)

Мнениеот berko73 » 23 Октомври 2012, 11:47:37

satbradar написа:Един съвет относно безплатния тестов период.....
За неквалифицирани професии да речем някакси ставаи може би върши работе - не зная, но моя съвет е що се отнася за професия за която трябва бакалавър ,магистър и нагоре , и сътоветно персоната има някаъв стаж по специалноста независимо че е от БГ- това не го правете...в никъкъв случаи няма да помогне ,дори наобратното.
Такава персона търсеща квалифицирана работа по добре да обърне внимание на това как да си представи знанията и уменията отколкото да се предлага да работи няколко дена без пари - на работодател на които му трябва квалифициран човек му е от ясно по ясно че за 5 дена нищо няма да се разбере дали човека става или не става.


Вие господине, може би говорите за себе си, може би Вие притежавате някаква по-висша титла, но ако е така, мога само да Ви кажа, 4е само от написаното от Вас, ли4и колко са Вашите умения по български правопис. Така 4е Вас ви преценихме веднага.Съпругът ми работи в автосервиз, той не е завършил висше образование, но и при него това беше успешната формула.Той дойде също с предложението за пробен период, по Вашите думи той е неквалифициран персонал, но дори без нужното образование, той показа за два дни уменията, натрупани от неговия опит и го назна4иха на длъжността. Пиша това, защото Вие много категори4но разграни4авате двете понятия - квалифициран и неквалифициран персонал, а в много слу4аи те са взаимно свързани.

Потребители благодарили на автора berko73 за мнението (общо 2):
plamenpetrov88daisymm
Рейтинг: 8%
 
berko73
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 15
Регистриран на: 6 Август 2011, 09:03:39
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 2 пъти

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях България (или как се получиха нещата при мен)

Мнениеот makeno » 23 Октомври 2012, 12:16:23

berko73 написа:
satbradar написа:Един съвет относно безплатния тестов период.....
За неквалифицирани професии да речем някакси ставаи може би върши работе - не зная, но моя съвет е що се отнася за професия за която трябва бакалавър ,магистър и нагоре , и сътоветно персоната има някаъв стаж по специалноста независимо че е от БГ- това не го правете...в никъкъв случаи няма да помогне ,дори наобратното.
Такава персона търсеща квалифицирана работа по добре да обърне внимание на това как да си представи знанията и уменията отколкото да се предлага да работи няколко дена без пари - на работодател на които му трябва квалифициран човек му е от ясно по ясно че за 5 дена нищо няма да се разбере дали човека става или не става.


Вие господине, може би говорите за себе си, може би Вие притежавате някаква по-висша титла, но ако е така, мога само да Ви кажа, 4е само от написаното от Вас, ли4и колко са Вашите умения по български правопис. Така 4е Вас ви преценихме веднага.Съпругът ми работи в автосервиз, той не е завършил висше образование, но и при него това беше успешната формула.Той дойде също с предложението за пробен период, по Вашите думи той е неквалифициран персонал, но дори без нужното образование, той показа за два дни уменията, натрупани от неговия опит и го назна4иха на длъжността. Пиша това, защото Вие много категори4но разграни4авате двете понятия - квалифициран и неквалифициран персонал, а в много слу4аи те са взаимно свързани.


Не че защитавам satbradar, но след известно време престой в Германия човек малко или много прихваща някаква част от немското мислене и в частност, че не трябва да се работи дори и един час безплатно за непознат човек, още повече ако няма яснота за бъдещето. Аз също не препоръчвам този начин на кандидатстване за висококвалифицирани длъжности. Обикновено договорите са с няколко месеца пробен период (6-8), който е платен обаче. Повтарям обаче, че говоря за квалифициран персонал, т.е. персонал с висше. Иначе и аз едно време като студент съм търсил работа по всякакви начини и затова не ми е чуждо и безплатното предлагане. Може би точно от гледна точка на изминалото време и придобият опит твърдя, че това е погрешният начин. :)
И малко топик: Срещал съм българи, които са започнали работа в Германия посредством българската агенция по заетост.
Поздрави,
Просто моите 2 цента...
В българския език няма дума в множествено число, която да завършва на й.

Потребители благодарили на автора makeno за мнението:
iniuta
Рейтинг: 4%
 
Аватар
makeno
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2132
Регистриран на: 29 Ноември 2005, 01:00:00
Благодарил: 51 пъти
Благодарено: 118 пъти

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях България (или как се получиха нещата при мен)

Мнениеот jamiemirror » 2 Ноември 2012, 00:37:23

И не забравяйте - през тестовия период и вие самите решавате дали ви харесва или не.
Инак безплатен ден (1 бр) в който е и интервюто - моооже. Останалото са безсмислени подаръци и не решават нищо.
jamiemirror
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 150
Регистриран на: 9 Септември 2012, 21:56:45
Местоположение: Osnabrueck
Благодарил: 5 пъти
Благодарено: 29 пъти

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях България (или как се получиха нещата при мен)

Мнениеот imadlen » 6 Ноември 2012, 00:29:44

Как си намерихме работа от България пък ние с приятеля ми.
1. Първо, той отдавна мечтаеше и бленуваше за работа и живот в Германия. Бил е командирован и е работил на два пъти по три месеца във фирми в Германия. Да - да не забравя и двамата сме строителни инженери.
2. Случайно от едната от фирмите го попитаха дали можем да направим част от един проект - имали много работа, хората не им достигали ... и така се захванахме за работа. Работихме около 2 месеца почти денонощно докато свършим проекта. След като го предадохме - те бяха доста учудени, че двама човека сме се справили за толкова кратко време, а и после се оказа, че нашия проект се осъществи и без грешка, докато в техните части имаше доста такива.
3. Получихме неочаквано обаждане от фирма посредник. Първоначално си мислехме, че става въпрос за същата фирма. Бяхме доста изненадани, защото те тогава в прав текст заявиха, че могат да ни дават работа, но не ни искат в Германия. Обаче се оказа, че част от хората, които са работили за тази фирма отиват да работят за друга фирма и тъй като са търсили още персонал са ни предложили и нас.
4. Интервюто - след няколко телефонни разговора се разбрахме интервюто да го направим през скайп. Така и стана - мъжът ми поговори - той говори добре немски, за разлика от мен - нито дума не знаех на този език.
5. Поканиха ни да работим при тях, като споразумението за отваряне на немския пазар за бг висшисти ни дойде точно навреме. Вярно, че въпреки това, все пак бяха необходими пак някакви разрешения да се вадят и това ни забави 4 месеца, но веднага след това сключихме трудови договори.
6. Аз все още не говоря добре немски, но още на втория месец тръгнах на интеграционен курс - та да не ми е твърде скучно :))) езикът ми е труден, още повече, че и работата е доста натоварена и няма много време за приказки, но пък е интересна и това че работим заедно е добре и за двама ни.
Това е моята история - малко необичайна предполагам - аз самата никога не съм мислила, че някога ще живея тук, но...

Потребители благодарили на автора imadlen за мнението (общо 3):
ge0rg1kamen.uzunovdaisymm
Рейтинг: 13%
 
imadlen
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 21 Февруари 2012, 23:59:18
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 7 пъти

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях България (или как се получиха нещата при мен)

Мнениеот brucelee666 » 6 Ноември 2012, 00:50:20

imadlen написа:Бяхме доста изненадани, защото те тогава в прав текст заявиха, че могат да ни дават работа, но не ни искат в Германия.


Тоя свят съвсем е изперкал..открито заявяват че можело да се работи,но..не в Германия?!а не искат ли за работата да плащат в левчета и според БГ стандарта?! Кои и какви са тия,я ги дайте..егати посреднициите ли какви са там?!
А иначе..браво на вас ,случаи като вашия са рядкост,а и късмет е трябвало..а че си умеете работата е вън от съмнение! успех от мен!
Аватар
brucelee666
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 64
Регистриран на: 6 Юни 2011, 14:12:40
Благодарил: 4 пъти
Благодарено: 6 пъти

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях България (или как се получиха нещата при мен)

Мнениеот Evelina64 » 11 Април 2013, 09:25:02

Браво на автора!Много е полезна информацията...Примерно това с домейна не го знаех..Разбира се,сигурно има още такива хитринки,но за начало е супер!
Evelina64
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Април 2013, 18:00:52
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях България (или как се получиха нещата при мен)

Мнениеот makeno » 11 Април 2013, 09:49:51

За това с домейна не съм съгласен. И за студентските ми работи и за нормалните работи винаги са ме взимали навсякъде с мейла от abv.bg. По-важно е съдържанието в мейла, а не домейна. :)
Просто моите 2 цента...
В българския език няма дума в множествено число, която да завършва на й.
Аватар
makeno
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2132
Регистриран на: 29 Ноември 2005, 01:00:00
Благодарил: 51 пъти
Благодарено: 118 пъти

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях България (или как се получиха нещата при мен)

Мнениеот daisymm » 11 Април 2013, 12:12:50

makeno написа:За това с домейна не съм съгласен. И за студентските ми работи и за нормалните работи винаги са ме взимали навсякъде с мейла от abv.bg. По-важно е съдържанието в мейла, а не домейна. :)


Домейнът го смених от български на немски, след като на няколко пъти се оказа, че писмата ми от mail.bg са били третирани директно като смап (това го разбрах след много чакане, безсмислени допълнителни кореспонденции, и т.н., и т.н.).

Знам, че проблемът е могъл да се реши с промяна на няколко настройки от някой системен администратор, но топката беше в мен и аз бях този, който трябваше да направи нещо. Нямах време, желание и мотивация да убеждавам който и да е да си пренастрои каквото и да е, така че писмата ми да не отиват при спам-а.
You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, butt you cannot fool all the people all the time (Abraham Lincoln)
Аватар
daisymm
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1394
Снимки: 9
Статии: 4
Регистриран на: 18 Август 2009, 20:51:23
Местоположение: daisymm@mail.bg
Благодарил: 1392 пъти
Благодарено: 585 пъти

Следваща

Назад към Работа, данъци и осигуровки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

 • Advertisement