Страница 1 от 1

Кандидат емигранти Германия 2014

МнениеПубликувано на: 20 Декември 2013, 01:45:06
от Mishle
Така се случва, че при всяко прибиране в БГ, където и да се завъртя винаги има хора, които са били в Германията, поработили някакво време, кой легално, кой нелегално и прибрали се по най-различни причини. Сегашният кратък престой също не беше изключение, всички до един заявиха, че "само да мине 1-ви януари пак идват".

Даа, само че има и доста, на който ще им е за пръв път и преди да стегнат куфарите и да потеглят с големите надежди, следвайки къде голи обещания, къде измамни начини за разни "бързи и лесни пари и начини", нека отделят един час от скъпоценното си време и да прочетат написаното в тази брошура, ей така за отскок:

[http://www.faire-mobilitaet.de/suche/++co++f7a6eb52-4869-11e3-936e-00188b4dc422]"Знанието е защита"[/url]*

* Брошурата я намерих в една ФБ-група, на пръв поглед изглежда добре систематизирана. Естествено, че има още какво да се добави, но като за начало е съвсем прилично. И понеже напоследък из форума има доста хора, които се оплакват, че "информация много, ама била стара и не знам си какво и как никой не иска да систематизира целия форум специално за него" (та пак да не го прочете), ето, (още) някакви хора са си направили труда.

Един час време, който спестява много часове нерви :thumbleft:

Re: Кандидат емигранти Германия 2014

МнениеПубликувано на: 20 Декември 2013, 12:52:56
от ScheissMann
Много полезна информация :thumbleft:

Re: Кандидат емигранти Германия 2014

МнениеПубликувано на: 21 Декември 2013, 19:09:33
от TSS
Ето още една брошура. Тя е конкретно за Дуисбург, но нещата предполагам са аналогични и за другите градове.
Брошурата е актуална от Януари 2013г. Предполагам че ще излезе нова след 01.01.2014г.

http://www.aric-nrw.de/files/pdf/Wegwei ... arisch.pdf

Успех.

Re: Кандидат емигранти Германия 2014

МнениеПубликувано на: 6 Март 2014, 01:27:17
от moni_03
Здравейте,аз съм кандидат-емигрант за тази година. Не съм работила до сега в друга държава,но имам голямо желание а и работата ми позволява да работя на практика навсякъде,където има хора да се хранят. Не съм учила немски през живота си,но сега започнах и то усилено...а и не ми се вярва да съм по глупава от кварталното цигане.

Re: Кандидат емигранти Германия 2014

МнениеПубликувано на: 23 Септември 2014, 10:48:40
от stiiw
здравейте всички !

сега в България и се чудя кой край да хвана .

вече знам немски но колкото да разбера какво ме питат и да отговоря с /да/ и /не /.

но мисля че ще се справя там ако дойда , моля които знае към кой фирми или предприятия да се обърна за професиите ми / заварчик или моторист /. нека пише .


мерси!


Re: Кандидат емигранти Германия 2014

МнениеПубликувано на: 28 Ноември 2014, 14:32:58
от Nerrazzuro
Здравейте, аз също съм кандидат имигрант след края на 2014 г. При мен проблема е, че не знам на къде да хвана, по скоро към кой град в Германия. Колебая се между Берлин-Мюнхен. Не съм си намерил работа но имам малко спестени пари като за начало. Решил съм на място там да си търся работа. Чудех се дали някой от вас имат опит с Фирми за подбор на персонала като Adecco или Manpower? Дали са надеждни за намиране на работа ?
Благодаря предварително за информацията и успех на всички :)))

Re: Кандидат емигранти Германия 2014

МнениеПубликувано на: 28 Ноември 2014, 17:25:37
от bknf
Nerrazzuro написа: Adecco или Manpower - дали са надеждни за намиране на работа

А с каква специалност си? Kакви знания, умения и способности притежаваш?

Re: Кандидат емигранти Германия 2014

МнениеПубликувано на: 2 Април 2015, 14:06:51
от xamsterdamm
Колебаене между Берлин-Мюнхен показва че хал хабер си нямаш. Първо и най-важно условие е да решиш точно какво искаш - и тогава да движиш натам. Основна грешка - хващане на каква да е (най-често неквалифицирана) работа. Втората - слаба езикова подготовка (в повечето професии).
С фирмите за персонал драми няма, тук дори и работят :mrgreen:

Re: Кандидат емигранти Германия 2014

МнениеПубликувано на: 3 Май 2015, 02:06:46
от gery_to
Здравейте, ние сме семейство, което от 12 години живее в Испания, мъжът ми даже от 15. Останахме и двамата без работа и ще се наложи не след дълго да я напуснем. Но като, че ли не искаме да се прибираме в Бг, поне такова е мнението на много българи върнали се от Испания. Явно, веднъж излязъл от Бг и видял един друг свят, не можеш да приемеш да отглеждаш децата си в страна като Бг, па макар и родина. Мъжът ми има основа по немски, мисля, че е А2 и мислим първо той да оиде, а после ако успее да се установи и ние с детето. Той може да работи като готвач, електротехник, има познания по инсталиране на сателитна и фотоволтаечна техника. Чета по форуми във фейсбук и казват, че най-добре е да се отиде с работа. Имаше оферти в Мюнхен за готвач, но за едната бяхме закъснели, за другата не се пристрашиха да ни извикат от Испания. Имаме познат в Берлин, но той поради стечения на обстоятелствата не може да му осигури регистрация и работа, само подслон за месец два. Какви мислите са му шансовете?
Аз в Испания съм приравнила дипломата си, имам висше икономическо образование и работех в администрацията на една фирма. Какви са шансовете ми да си намеря достойна за образованието ми работа, в момента уча немски.
Предваритлно благодаря на споделилите информация.

Re: Кандидат емигранти Германия 2014

МнениеПубликувано на: 3 Май 2015, 10:40:57
от xamsterdamm
Шансове има, регистрирайте се в бюрото по труда онлайн и дайте адреса на вашия познат за да получите писма там.
Може да мине до 1 година докато ви наемат, така че го направете веднага. Мъжът ви да издири фирми в областта на чистата енергия и да пуска документи директно там като монтажник на слънчеви панели.

ПП: при преместване имате право на до 3 месеца помощи за безработица в друга страна.

Re: Кандидат емигранти Германия 2014

МнениеПубликувано на: 3 Май 2015, 16:46:10
от gery_to
:thumbleft:
Има ли още хляб във фирмите за чиста енергия?