• Advertisement

Kündigung

Форумът, който касае всеки!

Kündigung

Мнениеот Хайван0707 » 11 Декември 2020, 10:25:18

Здравейте на всички. Работя 4 години в една фирма в Щутгарт. Преди това бях чрез друга фирма в същия колектив още 3г. Заплащането не беше прекрасно но коректно и редовно. От една година обаче нещата рязко се промениха. Непрекъснати командировки неделя-петък хотели, бавене на пари от бензин шпезе и т.н. Преди няколко месеца стана ясно че трябва и да връщаме пари с задна дата ( над 1000€) заради чужда грешка( бяха забравили да обложат данъчно шпезе след 3-тия месец. От 30€ намалят дневните на 15 и те се прибавят към заплатата за да се обложат с данък,пътят до работа не ми се заплаща като Überstunden това са допълнително още 10 часа седмично...... Опитах да разговарям с тях при което ми беше даден незадоволителен отговор от типа -Така е по закон ще трябва да ги платите защото ще имате проблеми с Finanzamt.
Края на миналата година обявиха insolvent спасиха се на косъм. От всички 20 работника в Süd West клона само 4 работихме и въпреки това ни записаха 3 месеца на kurzarbeit ( след много караници ни изплатиха разликите).....С една дума опитват се да ни преебат яко и по всякакъв възможен начин. Имам няколко въпроса:
1 имат ли право с задна дата да удържат пари от заплатата ми, пари от бензин които получаваме, или от дневните ми когато съм в командировка
2 ако ги принудят да ме уволнят ( ако откажа да работя например или да не вдигам телефона) какви ще са последиците за мен. От доста време искам да си повишат квалификацията и въпреки че немския ми не е зле да го подобря. Знам че единствено ако напуснеш сам имаш sperre 3 месеца в Arbeit Agentur.
3 имат нужда от мен за тази работа затова подозирам че ще ме разиграват. Нямам желание за курцарбайт -това ще рефлектира на обезщетението ми от Arbeit Agentur евентуално!
4 моля предложете подходяща идея за случая. Искам да напусна с възможно най малко негативи в последствие!
5 ако ме уволнят дисциплинарно ( засега плана ми е да не отида на работа и да не вдигам телефона няколко дена) могат ли да ми ударжат последната заплата. Гледах си договора не пише нищо конкретно.
Благодаря ви. Оценявам отговорите на всички =D>
Хайван0707
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 8 Юли 2019, 14:20:57
Благодарил: 6 пъти
Благодарено: 0 пъти

Назад към Работа, данъци и осигуровки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта

  • Advertisement