от Артемис » 13 Юни 2020, 18:48:18
Аз съм в чуденка пак ...с тези данъци .
Дойде една жена да ми направи декларацията за 2018 и изкара ,че дължим 20€ по малко от това което са изчислили данъчните 460€+250€ глобата ,че не сме пуснали декларация.
Като разход добави ,едно инвитро което правихме през 2018-1500€ ,разхода за път до работа 19км.и каза че само в едната посока се взимало плюс застраховката на колата.Наем квартира и др.неща не влизали ,които са приват
Да добавя ,че нямаме деца.
За 2019 ,попълни декларацията и понеже аз не съм работила ,но съм взимала една година обещетение за безработица и там данък не са ми удържали и иии ....накрая каза за 2019 ще имате да плащате 560€ на данъчните.
И как на всички хора им връщат ,а ние дължим .....аз работех през 2018 на мин.ставка за ден на шест часов работен ден ,мъжът ми не взима милиони ,шофьор с 12€ на час и накрая пак имаме да даваме.
Счетоводителката каза ,на сегашните ви заплати ,ако смените на 4-4 клас ,мъжът ти ~ще взима 250€ по малко ,а ти 200€ повече ,като цяло ще взимате по малко 50€на месец ,но няма да имате да давате на края на годината.
Е аз сега излязох в майченски , после ще взимам някакви пари ,но няма да е заплата ....кое е ще е по добре в крайна сметка да останем на 3-5 или да сменим.