nicemeisje написа:здравейте,отскоро живея в Швейцария, близо до Берн и търся контакт с други българи. Има ли българска общност в Швейцария, срещи на българи, заведения, където се събират и т.н
nicemeisje написа:здравейте,отскоро живея в Швейцария, близо до Берн и търся контакт с други българи. Има ли българска общност в Швейцария, срещи на българи, заведения, където се събират и т.н
Tell написа:nicemeisje написа:здравейте,отскоро живея в Швейцария, близо до Берн и търся контакт с други българи. Има ли българска общност в Швейцария, срещи на българи, заведения, където се събират и т.н
И как ти изглежда Швейцария на пръв поглед? Това е нещо, което винаги ми е интересно. Сравнявам го със собствените си първи и сегашни впечатления
nicemeisje написа: Не че отделните нации си нямат определен стил на поведение и свий си мироглед, но то е нормално и аз лично смятам,че като чужденец трябва да се нагаждаш към страната/хората-домакини, а не обратното. Какво значи швейцарците са скучни? Аз бих го формулирала по друг начин-швейцарците са различни. Аз винаги казвам тук или при нас в БГ определено нещо е по-различно и се прави по друг начин, а не тук или при нас е по-добре или по-зле. Това е, стига съм философствалаБлагодаря и на двама ви и на теб CHBG за телефона, ще ти се обадя тези дни.
До скоро
CHBG написа:Tell написа:nicemeisje написа:здравейте,отскоро живея в Швейцария, близо до Берн и търся контакт с други българи. Има ли българска общност в Швейцария, срещи на българи, заведения, където се събират и т.н
И как ти изглежда Швейцария на пръв поглед? Това е нещо, което винаги ми е интересно. Сравнявам го със собствените си първи и сегашни впечатления
Макар че въпросът ти не е отправен към мен, ще си позволя да изразя мое мнение.
Когато преди 10 години за първи път стъпих на швейцарска земя ми направи впечатление чистотата на улиците, липсата на дупки, осветлението и блясъкът на витрините дори и в най-забутаното село. По време на едноседмичния си престой през лятната ваканция бях подтисната от затвореността на хората и скучния им живот, но като се върнах в България и се сблъсках с тамошните си проблеми, скуката в Швейцaрия ми се видя бял кахър. Сега не съжалявам, че се изселих от родината. Както много емигрирали българи обичам родината си, но мразя държавната и уредба. Когато се сблъскам в Швейцaрия с открита неприязън към чужденци винаги се сърдя не на местните, а на "своите". В края на краищата швейцарците са си у дома, а мен никoй не ме канил. Докато "своите" са ме прогонили и продължават с действията си да прогонват още много други българи. А ти, Tell , какви впечатления имаш от престоя си в Швейцaрия?
lamiatriglava написа:здравейте всички.
много се радвам, че намерих този форум. от скоро съм в швейцария и още нямам никакъв контакт с българи тук. аз съм биолог, работя в университета в берн. живея в цюрих с приателя ми, той е немец.
моят skype е lady_iana
ще се радвам да се срещнем!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта