• Advertisement

Питбул в Испания

ми за тва, онова и т.н. Тука може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Питбул в Испания

Мнениеот Виолета Митева » 25 Април 2017, 18:32:10

Здравейте,
Предстои ми след 2 месеца да се преместя в околностите на Малага.
Имам питбул на 3 години и искам да дойде с мен. Ще пътувам с кола, и знам че държат кучето да има наморник и преграда в самата кола, но не съм сигурна дали не ми трябват някакви документи относно това дали кучето е опасно. Изключително послушен и дресиран е, освен ако не става въпрос за мъжко куче (навлизащо в пространството му) и това доста ме притеснява, да не би да го сметнат за агресивен. За съжаление не търпи наморници. Пробвала съм всякакви, но ги сваля.
Много ще съм Ви благодарна, ако ме посъветвате какви са необходимите стъпки за регистрацията на домашният ми любимец и дали има нещо по специфично заради породата му?
Последна промяна Виолета Митева на 25 Април 2017, 23:20:56, променена общо 1 път
Виолета Митева
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 25 Април 2017, 18:04:23
Благодарил: 1 път
Благодарено: 0 пъти

Re: Питбул в Испания

Мнениеот били хлапето » 25 Април 2017, 21:42:12

Los trámites básicos para emigrar a España con perros y gatos incluyen un certificado de vacunación (contra la rabia y otras vacunas), un certificado de salud veterinaria y un permiso sanitario de exportación. Documentos que deben expedirse en el país de origen del animal.
Además, España exige los siguientes requisitos: Instalación de un microchip en el animal con los datos de identificación de la mascota y del propietario. El microchip debe cumplir con las normas ISO 11784 y 11785, que permiten, entre otras ventajas, que la información puede ser decodificada por cualquier lector. En caso de que el microchip no cumpla con estas normas, el propietario deberá proveer de un lector que permita la lectura del microchip en el puerto de entrada en España.

Ето ти и списъкът одобрените лаборатории в Европейския съюз http://ec.europa.eu/food/animals/pet-mo ... ed-labs_en
били хлапето
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 30 Март 2017, 08:56:48
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Питбул в Испания

Мнениеот Виолета Митева » 27 Април 2017, 16:22:45

Тъй като явно никой не знае, но смятам, че тази информация би била полезна и за някого другиго, ще споделя какво открих. Доста се порових из нета и в крайна сметка открих, че тази порода, както и мастивите са "Потенциално Опасни Породи" - смятани са за такива, защото породата им се "нуждаела" от дресировка, за да не бъдат агресивни към хората.
Единият вариант е да се мине през граница под друга порода - това което аз открих и най-много се доближава (без да е описана като потенциално опасна) е Алапаха. В случай, че някой направи проблем, кучето минава през "психо" тест. Ако съответно е агресивен, задължително трябва да се направи застраховка, ако ухапе някого и то застраховката трябва да започва от 170 000 ЕU нагоре. От там нататък се изисква да е постоянно с наморник, вързан на повод и съответно винаги трябва да се носи документа за регистрация. Слагането на нов чип, регистрация, и другитe документи около регистрацията възлизат около 150 EU.
До колкото разбрах, ако кучето минава граница, под друга порода, най-лесно става това със самолет.
Виолета Митева
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 25 Април 2017, 18:04:23
Благодарил: 1 път
Благодарено: 0 пъти

Re: Питбул в Испания

Мнениеот Mr.Bombastic » 27 Април 2017, 16:48:55

Преместих темата в правилния форум, сега потребителите могат да ти отговорят вече.

Потребители благодарили на автора Mr.Bombastic за мнението:
Виолета Митева
Рейтинг: 4%
 
Аватар
Mr.Bombastic
Администратор
Администратор
 
Мнения: 7106
Снимки: 250
Статии: 31
Регистриран на: 12 Февруари 2004, 01:00:00
Местоположение: Германия
Благодарил: 460 пъти
Благодарено: 303 пъти

Re: Питбул в Испания

Мнениеот zlateto » 27 Април 2017, 17:40:21

Най-сетне и аз да драсна някой ред тук ;-)

:arrow: Движение с нетърговска цел на домашни любимци

:arrow: Паспорт ЕС образец

Правилно сте разбрали, че вашето куче спада към 8-те потенциално опасни породи (Los PPP: perros potencialmente peligrosos) в Испания.

:arrow: Условия за притежание:

1. Общински лиценз (Licencia municipal): Включва полагане на психотеxнически тест, който трябва да определи дали притежателят е психологически и физически годeн. След това животното се вписва в регионалния регистър за потенционалнo опасни кучета (в рамките на 15 дни след получаване на лиценза).

Срок на годност 5 години, като след това трябва да се поднови. В случай, че междувременно собственикът вече не отговаря на някое от условията е длъжен да съобщи (както и при кражба, загуба, продажба или смърт). Ако животното бъде преместено в друга община за повече от 3 месеца, собственикът го регистрира наново там.

2. Гражданска отговорност (Seguro de Responsabilidad Civil): застраховката е задължителна за получаване на лиценз и регистрация на кучето. Покритие не по-малко от 120.000 €. Имайте предвид, че в автономните области Мадрид, Кастилия и Леон, Кантабрия, Каталoния, Валенсия и Галисия правният минимум e над националния (т.е. > 120.000 €).

На обществени места задължително на каишка и c намордник, на разстояние до max. 2 м. . Сигурността трябва да е гарантирана и в частни имоти. Собственикът носи винаги със себе си общинския лиценз, както и регистрационното удостоверение. Документи куче : Карта с микрочип или татуировка; здравна карта; официален ветеринарен сертификат, който потвърждава, че кучето няма заразно инфекциозно заболяване, ваксиниранo и обезпаразитенo e, не показва признаци на агресивност.

За обучение прочетох само на едно място и се отнасяше за Мадрид. Не знам дали на вас ще Ви се наложи. То e държавно регламентирано, м/у 30 и 150 часа в специализирани академии. В зависимост от уменията, които трябва да придобиe кучето цената варира м/у 300 € и 1300 € (на сесия м/у 25 € и 50 €). Един месец пребиваване в обучителен център м/у 600 € и 1000 €.

:arrow: Глоби:

150 € - 300 € (недостатъчни грижи, проблеми при съжителство)
300 € - 2404 € (кучето е без каишка/намордник или липсва идентификация/регистрация)
2404 € - 15.025 € (изоставяне, притежание или продажба без лиценз, използване в битки, без преминато обучение)
Когато държавата препотвърждава себе си като местопрестъпление, остава да влезе Фортинбрас и да каже това, което винаги казва: „Изнесете труповете!”
Аватар
zlateto
Майстор на перото
Майстор на перото
 
Мнения: 2818
Статии: 1
Регистриран на: 20 Декември 2008, 22:24:29
Благодарил: 133 пъти
Благодарено: 1196 пъти

Re: Питбул в Испания

Мнениеот rikiking » 27 Април 2017, 20:22:08

В Ямайка местните ``спецове `` категорично отказаха да допуснат на свещената им растафарска територия красивата ми и умна и почти кротка белгийска овчарчица, въпреки че има повече документи,сертификати за ваксинация и чипове от всеки гражданин на острова им. Ама не можело куче да им стъпи на скалата .

По изключение шестмесечна карантина в някаква миризлива клетка на митницата и после да съм си го вземел.Че това е мойто куче бе, да не е майка му на тоя растафар, дето е писал тая разпоредба ....

Ама кво да ги праиш - иначе били мултикултурни и незнам къв микс , както те се изразяват-в действителност ти е гадно да излезеш дори на централните улици, щото поне петнайсет смръдливи и нахални просяка се закачат моментално подир тебе,а ако случайно попаднеш като бяло гълъбче в Тренч таун или Тиволи са те обезкостили на минутата, обаче кучетата им виновни.....
We can't help everyone, but everyone can help someone.
Ronald Reagan
Аватар
rikiking
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2359
Снимки: 1
Регистриран на: 17 Юли 2014, 13:47:49
Местоположение: Уганда
Благодарил: 237 пъти
Благодарено: 425 пъти


Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement