Страница 1 от 1

Кандидатстване в италиански университет

МнениеПубликувано на: 8 Септември 2010, 18:25:08
от affetto
Здрасти, интересува ме, каква точно е процедурата за кандидатстване в университетите в Италия за Bachelor или Master.
Тъй като не знам италиански, може ли да ми кажете също, какви езикови сертификати се изискват и не на последно място, ориентировъчна стойност на семестриалните такси. Имам огромно желание да прекарам известно време в Италия в близките няколко години, но трябва да се подготвям от рано. Благодаря ви предварително за помощта! :)

Re: Кандидатстване в италиански университет

МнениеПубликувано на: 29 Декември 2010, 17:33:30
от affetto
Eй, къде се изгубихте бе, хора!!! Май Италия ви е замаяла главите или пък никой няма смелост да изкаже мнение! Тази част на форума е доста позапустяла. Не вярвам, че в Италия няма нито един българин, който да следва, каквото и да било! [-X [-( :)

Re: Кандидатстване в италиански университет

МнениеПубликувано на: 31 Март 2011, 16:48:21
от mr_chmok
Трябва ти сертификат за владееене на италиански език CELI, CILS, диплома за завършено средно образование , препоръки от преподавател и мотивационно писмо. celi се държи в Италиански културен институт през юни и ноември . Цена 80 евро.,Резултатите ще получиш след 3 месеца . Аз обичам ие , но като чета в италиански сайтове колко е високо tasso di disoccupazione (безработица) въобще не виждам смисъл да се живее там, но все пак да научиш езика от извора си струва

Re: Кандидатстване в италиански университет

МнениеПубликувано на: 1 Април 2011, 10:09:34
от affetto
Много благодаря за отговора, аз не очаквах, че ще се намери някой, който да пише. :mrgreen: А безработицата засега още не ме притеснява, имам най-малко още 4 години следване, пък после ще му мисля. Първо да науча италиански, вече се записах на един курс в университета, а планирам и един семестър в Италия, на още не съм си подала документите. :mrgreen:
А какво ниво на владеена на езика трябва да имаш, за да можеш да кандидатстваш, както в немския ли С1 или тук се разделят по друг начин?