• Advertisement

Да помогнем на Крум

Съревнования, мероприятия и културно-масови занятия.

Да помогнем на Крум

Мнениеот pogarf » 10 Юни 2010, 22:48:44

Изображение

Казвам се Крум Борисов Четкушев и съм на 17години. Всичко започна с уж незначителна болка в десния ми крак. Личната ми лекарка ме изпрати в Горна Баня ортопедията. Там без никакви изследвания ми сложиха диагнозата радикулит. Назначиха ми процедури с нагревки, казаха ми да си купя някакви ортопедични стелки и ме посъветваха да плувам. Болката в кракът ми се увеличаваше. След като ми свършиха процедурите с нагревки вече бях почни неподвижен. Напипах топка в корема ми и се изплаших много. Родителите ми ме заведоха веднага в Пирогов. Казаха, че трябва да постъпя в болницата след 4-5 дни. Успокоиха ни, че не било спешно. Топката в корема ми растеше с много бързи темпове. Когато отидохме в уреченият ден ми направиха рентгенова снимка, която не пожелаха да вземем за консултация с друга болница. Сложиха ми диагноза рак на костите и казаха, че спешно трябва да бъда опериран, като не обещаха запазване на кракът ми. По него време никой от близките ми не предполагаше, че скоро ще научат зловещата ми диагноза и това ще обърне на 360градуса живота на всички. Всички плачехме и ме прегръщаха все едно го правеха за последно.

Платено направихме скенер и роднините ми ме заведоха във ВМА при доц. Владов. За пореден път се потвърждаваше диагнозата. Приеха ме там и ми направиха още много изследвания, който се заплащаха естествено. / може да ги видите на този линк/ http://www.snimka.bg/?profile,albums
потребителско име е: krum921112
парола е: krum9292

Майка ми напусна работата си, за да се грижи за мен, баща ми си взе наплатен отпуск. Вуйна и вуйчо поеха всички разходи за лечението ми в България. Сега плащат и разходите за поддържане на домакинството в семейството ни.

За няколко дни туморът беше пораснал с още 3см. Един ден ме качиха в линейка с придружаващ ме доктор и ме закараха в болницата в Горна Баня. Там бях прегледан от доц. Стоков - завеждащ на отделението за ортопедична онкология. След като разгледа изследванията ми и ме прегледа заяви, че трябва да постъпя веднага в отделението за ортопедична онкология, за да направи биопсия. Изписаха ме от ВМА /на този линк може да видите епикризата/ http://krum921112.snimka.bg/other/zov-z ... 3.19105320 и постъпих в Горна Баня. На следващият ден ми направиха биопсия. Доц. Стоков посъветва роднините ми да се ориентираме към Германия или Франция. Клиничната пътека за отпускане на средства от министерството е много тромава и бавна,няма гаранция, че ще бъда одобрен, а ние не разполагаме с никакво време. Обясни, че това е рядка болест, която изисква квалифицирани специалисти, нова модерна апаратура и стави, който не се внасят в България. Тогава разбрах, че половината от таза ми трябва да се изреже. Добрата новина беше, че все още няма метастази в белите ми дробове. Не знаех да се радвам или да плача.

Докато бях в Горна Баня роднините ми направиха запитване до много точки по света, Германия, Франция, САЩ, Израел и Индия. Изпращаха изследванията ми, консултираха се с лекари. Отговорът на всички беше ориентировъчна цена към 200 000Е. Първоначална сума около 40-50 000Е. Всички чакат резултата от биопсията, който ще излезе на 11.06.10г., за да кажат точна първоначална сума и могат ли да ме поемат веднага. Открита ми е дарителска сметка в ПроКредит Банк /може да видите договора и да се уверите, че с нея разполага само банката. Има нов закон, за да не се извършват измами с това. Прочетете го и се уверете в това / http://krum921112.snimka.bg/other/darit ... tka.508137

Все още не мога да повярвам, че това се случва с мен и че години борба ще са нужни, за да гарантира някой, че ще живея. Виждам зачервените очи и сълзите, който напират в очите на роднините ми постоянно и ми се иска всичко това да приключи възможно най бързо.

Сега се продава единственият ни двустаен апартамент , в който живеем аз, сестричката ми, която на 13.06.10г. ще направи 6г., майка и татко, за да ме лекуват в чужбина. Вуйна ми и вуйчо ми правят същото. Никой не го интересува къде ще живее след това. Когато прочетох в интернет за болестта сарком на Юинг разбрах, че здравословното ми състояние е много сериозно. Дадох си отговор на въпроса, защо толкова много доктори съветваха роднините ми по най-бързия начин да ме извеждат за лечение в чужбина. Рядката коварна болест причини мъка и страдание на всички. Но шанса ми за живот струва много пари, с който не разполагаме. Сега вкъщи работи само баща ми като охрана на едно казино, на смешна заплата. Надявам се да има добри хора, който да ми дадат шанс да се лекувам в чужбина. Все още не съм видял нищо от този живот. И аз искам да живея, да имам един ден семейство и деца. Искам да се радвам на хубавото в живота и да мога да се боря като всеки човек. Мили майки моля ви да ми дадете шанс и да ми помогнете. Моята майка все казваше, че само майката може истински да усети болката и страданието на едно дете, та дори и то да не е нейното. Сега аз Ви моля така както един син може да помоли майка си. Срещу 1лев от всеки добър човек аз може би ще живея. Моля ви да ми помогнете!!!

Дарителска сметка в Procredit Bank:
Крум Борисов Четкушев
BG14PRCB92301033571711
http://www.procreditbank.bg/main/bg/con ... php?here=0

Документи:

Банкова сметка >>
Договор за откриване на банкова сметка >>

Изследване >>

Рентгенова снимка 1 >>
Рентгенова снимка 2 >>

Ядрено-магнитен резонанс >>
ЯМР заключение >>

Епикриза:
- страница 1 >>
- страница 2 >>
- страница 3 >>
pogarf
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 4 Декември 2008, 16:25:04
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Назад към Конкурси и инициативи на Заедно

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

  • Advertisement