• Advertisement

Помощ за Михаела

Съревнования, мероприятия и културно-масови занятия.

Помощ за Михаела

Мнениеот DesiDapcheva » 18 Декември 2010, 13:27:56

Мили хора, не вярвах, че някога ще се наложи аз да пускам такава тема, но сега се налага да помоля за вашата помощ.

Става въпрос за детенцето на мой и на съпруга ми колега, и приятел. Малката Михаела едва преди месец навърши една годинка и сега, когато целият свят е в навечерието на най-красивите и семейни празници Бъдни вечер и Коледа, семейството е сполетяно от огромна болка. На дъщеричката им, за която до преди месец таткото разказваше с трепет и щастие, и на която толкова се радва и нарича "моята Принцеса" е поставена ужасната диагноза ретинобластом.
Ретинобластомът е тумор на ретината, който се среща само при деца. Може да бъде наследствен и двустранен. Основното лечение е хирургично, но могат да се добавят лъчетерапия и химиотерапия. Има висок процент преживяемост.
Въпреки че ретинобластом може да се появи на всяка възраст, обикновено се случва при деца под 5-годишна възраст. Туморът може да е в едното око или и на двете очи. Ретинобластом рядко се разпространява от окото до близките тъкани или други части на тялото. Ретинобластом обикновено се среща само в едното око и обикновено може да бъде излекуван.

Тук, в България предложението е да се отстрани дясното око на детето, но това е радикално решение! Разговаряли са с Prof. Jacob Pe'er от Department of Ophthalmology, Hadassah Hebrew University Medical Center - Jerusalem, Israel и тази вечер летят за там с първите средства, които успяха да съберат за първоначален преглед и престой 3500Е. Но са нужни още пари, за лечението на Михаела. Сумата не е голяма, 14000E, но не се събират лесно, знаете това!
Ретинобластомът е агресивен и няма време за отлагане, иначе детето ще загуби не само зрението, а и цялото си дясно око!
Идва Коледа, хора, бъдете милостиви и помогнете на едно мъничко същество да вижда света! Подарете и очички, тя е толкова малка, а вече е подложена на такова изпитание!
Моля ви от цялото си сърце, нека всеки помогне с колкото му е възможно! Ще сме благодарни на всички ви и родителите на Михаела, и аз и съпругът ми! Praynig Praynig Praynig

Банковата сметка е на името на Михаела

Михаела Йорданова Йорданова
ОБЩИНСКА БАНКА АД
IBAN: BG 75 SOMB 9130 1050363701
BIC: SOMB BGSF


Имейл за превод от чужбина чрез PayPal - snezzi@abv.bg

Това са епикризата и разчитането на скенера(кликнете върху тях за преглед):
http://forum.bg-mamma.com/images/mihaela_epikriza1.jpg
http://forum.bg-mamma.com/images/mihaela_epikriza2.jpg
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fb ... 0866727029
DesiDapcheva
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Декември 2010, 12:10:58
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Назад към Конкурси и инициативи на Заедно

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement