• Advertisement

Зов за помощ - хора страдащи от Будна Кома

Съревнования, мероприятия и културно-масови занятия.

Зов за помощ - хора страдащи от Будна Кома

Мнениеот Mr.Bombastic » 28 Декември 2011, 17:55:30

Получих това писмо през формата за контакт и искам да го споделя с вас.

Съобщение: Скъпи приятели,
Може да се гордеем, че живеем в държава със забележителна природа, със смели граждани готови да я защитават и с най-много надарени деца на глава от населението, но нямаме ни най-малък повод за гордост, когато с някой от нас се случи нещо неприятно и необратимо. Една нация може да се гордее, че е израснала когато се обединява в моменти на нужда даже и на малка група от хора, които не могат да се справят сами. А това са нашите деца, с които до вчера сме се гордели с тях и техните постижения.
Повече от две години ние, родители и близки на хора изпаднали в състояние на „Будна кома” се опитваме да накараме Българската държава и в частност Министерството на здравеопазването да направят нещо за тези пациенти. В България все още няма изградена клиника за лечение и рехабилитация на хора в това състояние.
За да помагаме и защитаваме интересите на хора изпаднали в „Будна кома”, създадохме сдружение в обществена полза- регистрирано в Министерство на правосъдието. От м. октомври 2010 г., когато беше регистрирано сдружението, до момента регистрирахме клонове на сдружението в почти всички областни градове и се стремим да създадем представителства там, където има хора в „Будна кома”. Това е необходимо за да можем да станем национално представена организация, за по добра защита на интересите на тези пациенти.
За установяване на точния брой на хора в „Будна кома” спечелихме проект, спонсориран от институт „Отворено общество”. Той се изразява в посещение на всички градове в България, сътрудничество с местните правителствени и неправителствени структури. Целта е създаване на регистър на случаите на „Будна кома” и тези възстановяващи се от това състояние.
В момента изпълняваме последния етап от проекта. При тези пътувания още веднъж се убедихме от острата нужда от създаване на специализирана клиника за рехабилитация. Почти навсякъде сме свидетели на пациенти, които не се възстановяват, с контрактури и в пълна неподвижност, приковани към леглото-поради липса на средства, специалисти и специализирана клиника.
Станахме свидетели на много обещания от страна на Държавата, че ще се направи нещо в бъдеще, защото в момента няма средства. В същото време в края на 2011 г. се връщат 1.7 милиарда лева за година от Здравната каса като неусвоени.
Принудени сме да потърсим помощ от благодетели, за да може нашето Сдружение да изпълни своята крайна цел – да направим клиника за лечение и рехабилитация на пациенти в „Будна кома”.
В нашето Сдружение сме привлекли опитни специалисти, работещи с хора в „Будна кома” и постигащи пълно възстановяване в домашни условия. Целта ни е този опит да бъде използван и от пациенти, които поради липса на средства не могат да си позволят лечение и рехабилитация, водещи до възстановяване и социализация.
Чрез Министерство на труда и социалната политика, ние като неправителствена организация можем да получим лиценз и да създадем център за рехабилитация, но ни е необходима сграда. Досегашните ни опити да получим такава сграда от Столична община, Министерство на здравеопазването или Министерство на отбраната не дадоха резултат. Пред тези институции ние посочихме неизползвани и рушащи се от нестопанисване сгради с конкретни адреси.
Според Закона за интеграциа на хората с увреждания, Закона за здравеопазването и закона за социално подпомагане, всички Български пациенти имат право само на седем дни годишно платена рехабилитация от държавата. За хора в състояние „Будна кома” се налага задължителна специализирана рехабилитация поне един път дневно, в продължение на години.
Именно поради изброените по-горе причини сме принудени да се обърнем към хора като Вас с молба за набиране на средства, които са необходими за наемане или закупуване на подходяща сграда, персонал и апаратура, в която да се изгради Национален Център за рехабилитация и специализирана клиника, която да има капацитет да помогне на всички пострадали в състояние на „Будна кома” не само от България, но и от Европейският съюз.Според изчисления на строителни специалисти в момента в България може да се изгради такава сграда за около два милиона лева включително и цената на парцела.
Предварително искаме да изкажем нашата благодарност за всичко, което бихте могли да помогнете за нашата обща кауза.


web site: http://awakecoma.com/
e-mail: awakecomaalternative@gmail.com
gsm: +359886552577
Банкова сметка за набиране на средства:
BG83 BPBI 7940 1066 8593 01 BIC код BPBIBGSF
Българска Пощенска банка
Аватар
Mr.Bombastic
Администратор
Администратор
 
Мнения: 7122
Снимки: 250
Статии: 31
Регистриран на: 12 Февруари 2004, 01:00:00
Местоположение: Германия
Благодарил: 462 пъти
Благодарено: 309 пъти

Re: Зов за помощ - хора страдащи от Будна Кома

Мнениеот velingrad » 28 Декември 2011, 22:49:44

Ако хората от здружение "Будна кома" четат, то бих им препоръчал, да ползват "бърза банка", като PayPal например: удръжките за превод от Европа (от към нас, към които се обръщат), са много по-"сметни" и за самите тях.
Успех в борбата!
Ако не харесваш нещо, промени го. Ако не можеш, промени отношението си. Не мрънкай.
На народите с къса памет,
преходите им са много дълги!
Аватар
velingrad
Доживотен
Доживотен
 
Мнения: 7590
Снимки: 392
Регистриран на: 23 Април 2005, 00:00:00
Местоположение: Das Dorf am Düssel
Благодарил: 659 пъти
Благодарено: 712 пъти

Re: Зов за помощ - хора страдащи от Будна Кома

Мнениеот biberona » 25 Март 2012, 22:49:43

Голяма трагедия. Успех в борбата и от мен.
Аватар
biberona
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 50
Снимки: 0
Регистриран на: 14 Септември 2005, 00:00:00
Местоположение: Great Britain, London
Благодарил: 9 пъти
Благодарено: 6 пъти

Re: Зов за помощ - хора страдащи от Будна Кома

Мнениеот Gabinova » 22 Май 2012, 17:49:47

Tака е.
Gabinova
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 265
Регистриран на: 30 Декември 2010, 00:29:44
Местоположение: вече в Мюнхен
Благодарил: 68 пъти
Благодарено: 110 пъти


Назад към Конкурси и инициативи на Заедно

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта

  • Advertisement