• Advertisement

Асоциацията си има сайт!

Асоциацията си има сайт!

Мнениеот Dickinson » 20 Юни 2008, 13:36:46

На www.dbsd.eu може да получите актуална информация за асоциацията и нейните проекти!
Последна промяна Dickinson на 20 Юни 2008, 14:51:46, променена общо 1 път
Вечната черна овца!
Аватар
Dickinson
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 371
Регистриран на: 7 Октомври 2005, 00:00:00
Местоположение: Франкфурт а. М.
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Асоциацията си има сайт!

Мнениеот rezi » 20 Юни 2008, 14:37:50

Относно сайта на Асоциацията имам 2 въпроса:

Защо след като протоколите на Асоциацията бяха сложени на сайта, сега вече са махнати? И това всичко на фона на заявките за максимална прозрачност. Какво притеснява Асоциацията, протоколите да са там, като подобава на (по чужди думи) "организация представляваща 12000 студенти"?

Защо има линк към телевизия СКАТ, която действа като политически орган, след като обвързването с политически партии на асоциацията е забраненто от устава? Защо е избрано точно това предаване, а не някое друго от дузината радио и телевизионни предавания на тема за българите в чужбина?
Аватар
rezi
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 9 Май 2008, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот Dickinson » 20 Юни 2008, 14:52:34

оправих линка,сори
Вечната черна овца!
Аватар
Dickinson
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 371
Регистриран на: 7 Октомври 2005, 00:00:00
Местоположение: Франкфурт а. М.
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот Mr.Bombastic » 20 Юни 2008, 16:51:00

Поздравления. Развивате се!
Имам и една молба: нека който пуска новините за киновечерите и други мероприятия да ги пуска и в Заедно. Така ще стигнат до повече хора.
Аватар
Mr.Bombastic
Администратор
Администратор
 
Мнения: 7121
Снимки: 250
Статии: 31
Регистриран на: 12 Февруари 2004, 01:00:00
Местоположение: Германия
Благодарил: 462 пъти
Благодарено: 309 пъти

Мнениеот galio » 21 Юни 2008, 12:27:33

Здравейте,

Благодарим за поздравления и веднага давам отговор на вашите въпроси.

@ rezi - Вярно е, че вътрешните протоколи на Асоциацията бяха първоначално качени на страницата й. В последствие УС реши, че, взимайки предвид опита на други подобни организации, достъпът до такава информация не е необходимо да бъде публичен. В интерес на прозрачността членовете на сдруженията, който са част от Асоциацията, могат да изискат конкретен тип информация от УС на Асоциацията. Обсъжда се бъдещото изпращане на синтезирана информация около решенията на Асоциацията, които засягат пряко сдруженията-членове.

@ rezi - Линкът, за който става въпрос не цели да рекламира телевизия СКАТ, а да бъде проста препратка към предаването "Облаче ле бяло". Връзката към предаването е сложена, тъй като Асоциацията кооперира конкретно с него при разпространяването на информация около мероприятията на студентите, какъвто е и случаят с globusnews.net. На УС е известно, че съществуват и други предавания с подобна тематика и нашето желание е в следващите месеци да разширим контактите си в тази посока.

Известната политическа обвързаност на телевизия СКАТ по никакъв начин не влияе на предаването "Облаче ле бяло" и Асоциацията. Това е известно както на зрителите на предаването, така и на посетителите на нашата страница, където досега не е имало препратки към която и да било политическа партия.

@ Mr.Bombastic - Благодаря за отправеното предложение-молба! В най-скоро време ще започнем да публикуваме и в zaedno.de
...just an image lost in fantasy...
Аватар
galio
Модератор
Модератор
 
Мнения: 16
Регистриран на: 16 Октомври 2004, 00:00:00
Местоположение: Erlangen
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот bahq » 23 Юни 2008, 12:33:47

Здравейте!

Радвам се, че сайтът на Асоциацията вече е задвижен.

Относно протоколите от срещите на УС на Асоциацията - според мен те не са само за сдруженията членки - те винаги могат да получат необходимата информация. Но нали идеята е Асоциацията да се развива - да привлича нови сдружения членки с дейността си и с предимствата, които предлага. Все пак една от глобалните цели е един ден Асоциацията да представлява всички български студенти в Германия - това според мен може да се постигне само с необходимата прозрачност и активно привличане на останалите съществуващи сдружения.

За тази цел според мен е редно протоколите да си стоят на страницата и не мога да разбера от какви съображения са били махнати и кои са тези "подобни организации", от които се черпи този опит.

Поздрави, Ваня
Аватар
bahq
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 12 Ноември 2007, 01:00:00
Местоположение: Манхайм
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот galio » 23 Юни 2008, 14:33:05

Здравей, Ваня,

Туй като УС на Асоциацията има голям брой задачи, с които възнамерява да се справи по време на мандата си и е на мнение, че не бива да се впуска в безкрайни дискусии по една и съща темата, ще направя опит за втори и най-вероятно последен път да обясня разбираемо позицията на УС.

След доста обстойни обсъждания, засягащи публикуването на протоколите, беше преценено, че те са инструмент, главно спомагащ работата на УС и представляват интерес единствено и само за сдруженията членове, които така или иначе имат достъп до тях.

Що се отнася до всички онези сдружения, с които се водят преговори, те биват биват насърчавани от нас да научат повече около функицонирането на Асоциацията. Начините за постигане на тази "глобална" цел да обединим всички далеч не се изчерпват с четенето на вътрешните протоколи.

Колкото до "подобни организации", УС следи редовно интернет страниците на самите сдружения и досега не е забелязал актуални детайлирани протоколи да бъдат публикувани там. Изключение прави дружеството в Карлсруе, което обаче предоставя на своите членове и широката публика резултати и взети решения.

Както беше споменато в предишното ми съобщение Асоциацията се учи от себе си и останалите и се стреми да прилага най-добрите практики на тези, които са я изградили. Като бивш член на УС и ти си наясно, че в протоколите освен всичко останало се съдържа и информация от техническо естество, която може да навреди както на самата организация, така и на създадените от нея инструменти.

Взимайки всичко това предвид, ако все пак са останали неизяснени въпроси по тази тема, ще се радваме да отговорим на конкретни въпроси от ваша страна на адрес vorstand@dbsd.eu.

С поздрав,
Галин
...just an image lost in fantasy...
Аватар
galio
Модератор
Модератор
 
Мнения: 16
Регистриран на: 16 Октомври 2004, 00:00:00
Местоположение: Erlangen
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот kapacitet » 21 Юли 2008, 16:08:58

Ами джумличката нещо се е бъгнала. Няма връзка към сайтчето на асоциацията.
Аватар
kapacitet
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 13 Декември 2007, 01:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти


Назад към Асоциация на Българските Студентски Сдружения в Германия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement