• Advertisement

!!! Измами с обяви за наем през Primelocation в blocket.se

Еми за тва, онова и т.н. Тука може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

!!! Измами с обяви за наем през Primelocation в blocket.se

Мнениеот Zmily » 10 Октомври 2014, 08:15:26

Проверяваме всички възможности да се преместим в Лунд и покрай това попаднахме на фалшиви обяви за жилища под наем. Почти се бяхме вързали, но се усетихме навреме и искам да предупредя всички много да внимават с подобни обяви.

Обявата се пуска само за няколко часа в блокет и звучи доста примамливо - примерно 3стаен апартамент за 7000 крони. Към обявата има и мейл в outlook.com. Когато пишете на човека, той обяснява как знае само малко шведски и моли да продължите кореспонденцията на английски. След това има някаква история как не е в Швеция, а някъде по света и иска да си отдаде апартамента под наем чрез агенция Prime Location UK. Следват снимки от жилището, препратка към агенцията, точен адрес... и една странна процедура.

Изпращате си данните и от агенцията получавате фактура за около 20 000 крони (2 наема + депозит за щети на имуществото), които да преведете, след което получавате клюовете от жилището и договор. В 5-дневен срок трябва да огледате жилището и ако го одобрявате, задържате ключовете и връщате единия екземпляр от договора подписан. Ако не го харесвте, сделката се разпада и си получавате обратно парите. На всичкото отгоре във фактурата, която се получава от агенцията, се започва с това, че те гарантират, че еди-кой-си е законен собственик на имот еди-кой-си според шведското законодателство.

Да, ама не. Препратката към агенцията, която фигурира в писмото на наемодателя, е копие на сайта на оригиналната агенция. Парите ви отиват по нечия тарикатска сметка, а вие пиете чаша студена вода и сте с 20 000 крони назад....

За съжаление изтрих мейлите и не мога да ги постна, но намерих описана подобна история, ето линка към нея:
https://www.flashback.org/t862865p45

Потребители благодарили на автора Zmily за мнението (общо 3):
selidaisymmvelingrad
Рейтинг: 13%
 
Zmily
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 75
Регистриран на: 8 Юни 2010, 11:05:18
Местоположение: Östersund
Благодарил: 8 пъти
Благодарено: 8 пъти

Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

  • Advertisement