Здрвейте на всички Българи живеещи в Дания и на тези четящи форумите на българите в чужбина с мечтата да заживеят в по нормална държава. Бях в Дания известно няколко месеца и съм очарован от начина на живот в тази северна страна , от спокойствието и уредения начин на живот,хората са наистина щастливи и смея да твърдя че тя е като канада в европа и е най добрата страна за емигриране на стария континент/изключвам климата и/ Виждам че напоследък темите за Дания не са много активни , информациата в много от тях вече не е съвсем актуална, а и е хубаво да се съберат основните въпроси на едно място. Основните неща на всички които се интересуват са напално ясни/ЦПР,право на работа ,документи/ , но напално недостатъчни за да се предприеме една сериозна стъпка , нямям предвид да се поработи няколко месеца за да се закърпи някоя дупка в семейния бюджет а за едно наистина ново начало с перспектива която чакаме от 89г в Бг и ще има да чакат и децата ни ако останат тук . Хубаво е да се разяснят неща като това: къде учат децата/ има ли интегриращи паралелки парвата година/ , детски градини , как стоят нещата с детските , как стоят нещата с правене на фирма и започване на някакъв малък бизнес след първите месеци на климатизация и много дуги въпроси, отговорите на които биха били много полезни за много като мен.
Хубаво ще е да се създаде и тема която да обхваща и това кой с какво се занимава, дори и да изглежда като реклама ще бъде полезно ако имаш нужда от адвокат, счетоводител,зъболекар или майстор за ремонт на колата, да се ползва българската общност да се подхранва сама да се препоръчва на приятели и познати . Най трудното нещо навън както всички знаете е липсата на среда в началото , идеята ми е дали не може да се създаде една такава среда/а може би и я има вече/ за тези които са там и да е подготвена почва и за тези които тепърва стягат куфарите/все пак не всеки има приятели които живеят в Дания и са готови да им подадат ръка в началото/ , а те не са никак малко и в тази вълна са повече млади ,образовани и работещи хора на които вече наистина им писна, малкия и среден бизнес вече не съществува в Бг и е принуден да бяга или да става роб на олигархията и монополистите в собствената си държава.
Ще се радвам да намеря съмишленици и хора с време и желание да споделят мнения и знания !
Късмет на всички!