ChaotiX написа:Лекомислен въпрос и въпреки това, искам да го задам - кой град е по-скъп: Кьолн или Хамбург? Хамбург, или греша? А горе-долу еднаква ли е възможността за намиране на Nebenjob по време на следването? Въобще, къде е по-изгодно за студент, който трябва частично да се самофинансира?
Мисля, че на този въпрос има вече отговори... Къолн е един от най-скъпите градове в Европа.., но пък моето общежитие ме е срам да кажа даже колко струва- под 170 евро

Берлин и Къолн са градовете с най-много студенти, все ми разправяха, че няма достатъчно общежития.. , което е така..А аз се оказах единствената от бившия ми клас, която си намери. Другите са за сравнение в Мюнхен. Франкфурт и Дортмунд. Така че- както виждаш, е строго индивидуално. И двата града са големи и хубави, работа ще си намериш предполагам. Хамбург е страхотен мегаполис, но на мен сърцето ми е в Къолето

)) Изборът ти трябва да се ръководи най-вече от това, какво искаш да учиш, за да можеш да се ориентираш къде унито е по-развито в тази насока. Колкото до разходите- към 550-600 евро стигат, но аз съм ужасна и плащам космически сметки за хенди... ииии съм абонирана за Манго, Зара и Екко

Така че със сигурност може и с по 480-500 евро на месец да се оправяш

))