• Advertisement

Информационна среща за "Заедно в час" в Брюксел

Еми за тва, онова и т.н. Тука може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Информационна среща за "Заедно в час" в Брюксел

Мнениеот petarb » 6 Април 2011, 19:16:53

"Европейско качество за българското образование"
Заповядайте на среща-дискусия с Георги Димитров, ГД "Образование и култура" към ЕК, и Евгения Пеева, изпълнителен директор на "Заедно в час" (Teach For Bulgaria), последвана от networking cocktail
на 08.04.2011 (петък) от 17:00 в офиса на McKinsey&Co., IT Tower - 23rd floor, 480 Avenue Louise, Брюксел
... за да научите повече за това как можем да противостоим на тенденцията към занижаване на качеството на образованието у нас, като следваме европейските приоритети за осигуряване на икономика, базирана на знанието, и адаптираме в България международно утвърден модел за привличане и подготовка на мотивирани, изявени млади учители.
Заедно в час (Teach For Bulgaria) е нова организация, която ще работи дългосрочно за осигуряване на достъп на всяко дете в България до качествено образование. Заедно в час е пaртньор в международната мрежа Teach for All, която работи по същия модел в 18 държави по света, сред които Teach for America (САЩ), Teach First (Великобритания), и Teach First Deutschland (Германия).
Заедно в час дава изключителна възможност на най-мотивираните и способни млади българи да дадат своя принос; за подобряване на достъпа до качествено образование в България кaто същевременно развият лидерските си умения и професионалните си качества. Заедно в час подбира специалисти със завършено висше образование от разнообразни сфери и ги подготвя да бъдат успешни мотивиращи учители. Осигурява им се работно място за две години в български училища, чиито ученици имат най-голяма нужда от подкрепа при развитието на потенциала си.
Учителите на Заедно в час пoлучават пълна подкрепа по време на двегодишната програма в развитието си като е фективни преподаватели и успешни професионалисти чрез бизнес и академични партньори. Заедно в час има сформирани партньорства с магистърски програми в Harvard, Stanford, Prince ton и Columbia, както и с най-пeрспективните работодатели в България, сред които PWC, Coca-Cola HBC, Motorolla, Unicredit Bulbank, AstraZeneca и други. В чужбина компании като McKinsey & Co., Deloitte, Citigroup, Goldman Sachs са ключови поддръжници на организациите-партньори в мрежата Teach for All.

Потребители благодарили на автора petarb за мнението:
iniuta
Рейтинг: 4%
 
petarb
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 26 Февруари 2010, 10:46:58
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 4 пъти

Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement