velingrad написа:Писано е в настоящата тема през 2012-тата година:max написа:Ако човек има работа и прилични доходи в България, не е необходимо да идва в Германия. Малко си промених мнението, след като отминаха първоначалните години "детска градина" когато всичко беше ново и интересно. Вече усещам, че германците колкото и да са добри, са различни, културата е различна, интересите са различни. Не мога да седна с германци да гледам български филм или да слушам българска музика, нито пък някой може да ме накара да се смея на техните тъпи комедии като например Rubeldiekatz където ме замъкнаха почти насила, или да гледам скучни немски филми. Започвам да усещам носталгия, колкото и да е лошо, враждебно, бедно, примитивно и изостанало в България. И пак повтарям-климата. Може би в Бавария е по-слънчево и зимата повече прилича на такава, но тук в Бремен е ужасно депресиращо, няма слънце през никой сезон, хладно е и духа вятър постоянно. Преди 10 дни обиколих районите на Аахен, Кьолн, Дюселдорф и се убедих, че даже там е малко по-добър климата, по-тихо е и има по-малко облаци, по-закътано е. Тази зима нито един път не побеля от сняг в Бремен, а в България много сняг и много слънце. Така че ето такива малки неща, всъщност с течение на времето могат да се окажат угнетяващи, въпреки парите и подредеността на държавата.
Ето ви и най-прегледно показано, защо си заслужава.
За 2 години, нашият @мах коренно си е променил мнението (пак) и вече не му липсват много неща![]()
Той max сега е 'фанáл големите кинти и зат'ва морето му е до колéне...
velingrad написа:onufriy написа:velingrad написа:...
Евреин е професия. Македонец е диагноза. Руснак и американец е мания. Българин е съдба.. .
Ако съм засегнал някой си, то приемете ми таковата... извиненията и ме не че те те(виж ми подписите)
...
Нема да се колеме, нема да се пукаме, ама като ке се извѝниш, извинението ти требва да е поне литър, повеке от четиресе градуса и да има мезе! Мезето да не е рáсло, а да е пáсло!
И трите имам- идвай да ти се извинявам![]()
За кои три говориш? Да не стане накрая да сакаш пáре или дупе за масрафо? Оти аз пáре немам

Edit: ****** ако не получи ортикарии от мене, те па нá. Четвърта или пета тема осрах за два дена...