ldd написа:...Имам нужда от едно лекарство, което от години го няма в България и в съседните й страни. Знам, че го има в Холандия и се казва SEMAP-Flupidol (penfluridol) - 20 g/или ACEMAP-penfluridol - 20 g. То е за лечение на шизофрения. Предписано е от лекар на съпруга ми. Моля ви, приятели, помогнете ми! Аз ще платя, както лекарството, така и другите разходи - за личен лекар, за куриер, който да ми го донесе и т.н...
Здравей
ldd,
в Европейския съюз медикаментът се намира (все още) само в Белгия, Холандия и Франция. Навсякъде е нужна рецепта, за да бъде купен. От написаното в мнението ти не ми става ясно какво имаш предвид, като казваш, че
ще платиш за личен лекар? Ако не знаеш, лекарство с рецепта от България може да бъде купено във всяка друга страна на ЕС, освен ако не подлежи на някакъв специален режим. Но това е малко вероятно да се знае предварително. По тази причина те съветвам да направиш следното:
- нека лекар в България напише рецепта, като е важно всички полета (абсолютно всички!) да са попълнени; цялата информация да е изписана на латиница; да има непременно печат и подпис на лекаря; да бъде изрично посочена големината на опаковката; да бъде изрично дадена дозировката; да бъде непременно упоменато генеричното наименование на медикамента
- изпрати рецептата по пощата в оригинал на този потребител от форума, които е готов да ти съдейства, като отиде с нея в някоя аптека и провери дали лекарството не е със специален режим
- ако лекарството не е със специален режим и може да се купи с рецептата от България, най-лесната работа е после да се разберете как да си го платиш и как да ти бъде доставено
Уверявам те, че ще се намерят потребители, които са готови да ти съдействат. Oпитай се да им съдействаш максимални и ти, така че действай по въпроса с рецептата
За потребителите от Белгия, Холандия и Франция, които решат да се отзоват:- медикаментът се търгува под следните брандове: Cyperon, Flupidol, Longoperidol, Longoran, Micefal, Semap
- генерично наименование: penfluridol