• Advertisement

Плащане на данък за кола и застраховка в брой

Еми за тва, онова и т.н. Тука може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Плащане на данък за кола и застраховка в брой

Мнениеот aivan6 » 5 Януари 2015, 16:15:11

Здравейте! Бих искал да попитам да ли има начин да се плати данък за кола и застраховка с пари в брой (или в пощата) без да се използва банкова сметка? Доколкото разбрах май е невъзможно да се заплати данъка в брой (предварително), но поне би ли могло чрез българска банкова сметка или чрез немска сметка на друго лице? Що се отнася до застраховката не можах да открия да ли може с пари в брой или пък с кредитна карта.
Аватар
aivan6
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 72
Регистриран на: 16 Декември 2007, 01:00:00
Благодарил: 19 пъти
Благодарено: 10 пъти

Re: Плащане на данък за кола и застраховка в брой

Мнениеот daisymm » 5 Януари 2015, 16:30:21

aivan6 написа:Здравейте! Бих искал да попитам да ли има начин да се плати данък за кола и застраховка с пари в брой (или в пощата) без да се използва банкова сметка? Доколкото разбрах май е невъзможно да се заплати данъка в брой (предварително), но поне би ли могло чрез българска банкова сметка или чрез немска сметка на друго лице? Що се отнася до застраховката не можах да открия да ли може с пари в брой или пък с кредитна карта.

Данъкът на колата няма начин да платиш в брой на гише.

На определени места е възможно да платиш първоначалната вноска на застраховка "Гражданска отговорност" в брой, ако сключиш сделката в по-голям офис на застрахователна компания, където има каса. Такива места обаче са рядкост, а самата процедура е свързана с повече работа от страна на служителите.

Алтернативния вариант и в двата случая е да намериш човек с банкова сметка, на който ти да дадеш парите и при попълване на Einzugsermächtigung да посочиш неговата банкова сметка. Той обаче трябва да се подпише. Проблемът е, че докато не посочиш след време друга банкова сметка вноските по застраховката и данъкът ще бъдат теглени автоматично от чуждата сметка.
You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, butt you cannot fool all the people all the time (Abraham Lincoln)

Потребители благодарили на автора daisymm за мнението:
aivan6
Рейтинг: 4%
 
Аватар
daisymm
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1394
Снимки: 9
Статии: 4
Регистриран на: 18 Август 2009, 20:51:23
Местоположение: daisymm@mail.bg
Благодарил: 1392 пъти
Благодарено: 585 пъти

Re: Плащане на данък за кола и застраховка в брой

Мнениеот aivan6 » 5 Януари 2015, 16:35:26

Благодаря за изчерпателния отговор. Що се отнася ди варианта за директен дебит СЕПА през българска банкова сметка? Бях чел някъде че е възможно, но незнам да ли и в този случай.
Аватар
aivan6
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 72
Регистриран на: 16 Декември 2007, 01:00:00
Благодарил: 19 пъти
Благодарено: 10 пъти


Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта

  • Advertisement