Малко коментарчета:
velingrad написа: Убийството на средният бизнес (преди от мутри, сега от бели якички) остави българинът без поминък (работа).
Е откъде идва това убийство или и затова е виновно правителсвото и по точно - лично министър председателя
Натиска върху средния бизнес индиректно идва от Европейския съюз:
1. Кварталното магазинче трябва да се конкурира с Метро, или Лидл, или Кауфланд
2. Обществените поръчки се печелят 99% от "наште" фирми като - Сименс, Щрабак, САП, които пък работят само с "нашо" оборудване - "Сименс, АЕГ, Либхер" и само с наши подизпълнители
3. Много европейски програми имат изискване да се работи само с ("наште") Европейски фирми
bromma написа:Ми тая култура, chochmah_binah, ако е била толкова успешна, що не се е наложила (разбирай копирана) по целия свят и просъществувала до днес? Струва ми се че си повлиян(а) от "теориите на любимия вожд - чучхе" на самодостатъчност и затвореност.
Не защото е неуспешна а защото не сме завоеватели и колонизатори. Направи си справка коя култура се разпространила повече и я сравни дали идва от колонизираща/завоевателна практика.... - предполагам ще се изнедадаш.
П.П. Хехе, Чучма ми се четяло името.

Колкото до това кой на кого как е чупил главата и за какво, точно защото темата не е за археология, а и форумът няма аудитория за такива дискусии, пропускам да обясня защо някой няма представа за какво говори като ми сравнява каменната с желязната епоха по отношение на чупенето на глави.
Абсолютно съгласен
Малък и среден бизнес в БГ има и работи, и то изглежда че работи даже по-добре от много стари кучета ЕУ държави, но не генерира много работни места. Защото прагматизма на БГ манталитета не позволява да се наемат 120% работници, а се наемат 90%... за съжаление или за пример. По западните ширини виждаме точно обратното - наемане на 150%-200% работници вместо 100% (или 110%). И когато фирмата тръгне във низходящата крива, а такава винаги има според икономическата теория и практика, БГ фирмата не уволнява 1000 човека а само няколко, докато западната такава уволнява 10000. Ха да видим кое е по-добро в мемент на криза? - Затова смятам че се показаха доста отлични резултати за БГ в последните години и обратното за "запада".
Тези приказки дето онзи (парламент) ни виновен или този (министър председател) ни виновен може да служат за приказки на чашка...Съгласен съм че имат принос в цялата история и че насочват кораба в глобален аспект, но в 99% от случаите нямат нищо общо.
Нищо лично, само моите наблюдения и логични изводи.