Петър Йорданов написа:Но при условие,че съм осигуряван на минимална заплата и съм работил само при един работодател има ли смисъл да се пробвам.
Лихвата по кредита не се ли отчита като разход, ако жилището се дава под наем?estira написа:Кредитът не е нито приход, нито разход.
Ремонтите има смисъл да се впишат само, ако жилището е дадено под наем (и наемът съответно е вписан като приход).
estira написа:Кредитът не е нито приход, нито разход.
Ремонтите има смисъл да се впишат само, ако жилището е дадено под наем (и наемът съответно е вписан като приход).
ivo75 написа:onufriy написа:Лихвата по кредита не се ли отчита като разход, ако жилището се дава под наем?
Отчита се.
maxi_mix написа:estira написа:Ремонтите има смисъл да се впишат само, ако жилището е дадено под наем (и наемът съответно е вписан като приход).
Ремонтите, по-точно фактурите за труд се признават - като Außergewöhnliche Belastungen или Sonderausgaben -
maxi_mix написа:Къщата е моя, не е отдадена по наем. Живеем в нея! Декларациите ми ги прави Steuerberater. Така че съм абсолютно сигурна. Тази година имам около 1500 евро - монтаж на нова инсталация за парното и това се ПРИЗНАВА, както и фактурите на Schornsteinfeger.
svetlap написа:Здравейте,
Не намерих коментирано, но предполагам доста от вас са били в почти същата ситуация:
След като дойдохме и само единият работи, и сме чакали няколко месеца за място в детска градина (имаме подадени кандидатури в доста градини през електронна система) може ли да се впише като разход гледането на детето в къщи от другия родител за тези месеци (през тях обаче, той също така е получавал обещетение за безработица от България)?
До колкото разбирам искате тук държавата да ви възстанови направените разходи защо не сте успяли да намерите място на детето ви в детската градина навреме?
Не мога да си представя, че държавата ще възстанови някакви разходи тук, понеже тези разходи не можете да ги докажете най-малкото или пазите и за това бележки?!
Другият ми въпрос е за обещетението за безработица, намерих какъв формуляр трябва да попълним от НАП, обаче реално през тези месеци (цялото семейство имаме регистрация в Германия от самото начало) се налагаше да се пътува на два или три месеца за да се подпише съпругът ми в бюрото по труда, само едно от пътуванията беше със самолет, за него може да дадем фактура, но останалите са с кола и нямаме бележки за горивото. Може ли по някакъв начин да се посочи и този разход и ако да как?
svetlap написа:Намерих, че биха признали детегледачки, тагесмутер или дневен център, също така някакви разходи ако баба му го гледа.
При нас просто единият родител седи без работа и го гледа, защото няма места в градината. Признават какви ли не безумни неща, които може да се сети човек, може нещо и по тоя въпрос да имамакар, че и аз се съмнявам.
Назад към Работа, данъци и осигуровки
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта