Много накратко да поясня.На 31 години съм работя като Авиационен инженер, а съпругата ми е Доктор (без специалност за сега). Имаме 2 деца момче на 2 години и момиче на 2 месеца

От около 4 години работя извън България. И постоянно пътувам примерно 20 дена в чужбина после 10 дена почивка в къщи.
Решил съм да започна работа на постоянен договор в европа, за да мога да взема семейството ми при мен. След дълго премисляне (1 година) се спряхме на Германия. Навсякъде има + и - ,но мислим, че Германия е най-добрия избор за семейството ни. И аз и съпругата ми не знаем немски. Колко хубаво щеше да бъде, ако знаехме поне малко, но нищо. Ще учим на място.
Имам предложение за работа на летището в Франкфурт- Хаан (то е на 120км от франкфурт

От това, което чета из форума би трябвало тази сума да стига за 4 членно семейство. Притеснява ме това, че летището е посредата в нищото. Искам да намеря квартира на добра цена в спокоен квартал, но все пак да има възможностите на големия град. Примерно нали ще трябва и курсове по немски да започнем. Не ми се вярва в някое градче с 6,000 души да има такава възможност.За самия град Хаан няма да говоря, че той е 168 души

На 14 км. е Kirchberg (около 2,000 души). На 25 км. е Simmern (7,736 души). На 80 км. е Koblenz (110,000 души).
В посока Франкфурт преди Mainz има няколко градчета (Bad Kreuznach, Bingen или Ingelheim am Rhein), където ми изглеждат да са хубави и има голям избор, но са на големи разтояния от Летището в Хаан примерно на 60, 70 или дори 80 км.
Търся квартири, мисля, умувам и не знам какво да правя. По към големия град ли ходя или в дълбоката провинция? Би било хубаво да сме в някое градче до Mainz, но не знам как ще ми понесе всеки ден да минавам по 80 км до работа само в едната посока. Когато работех в София на летището квартирата ми беше в Дружба на 3 км.

Ще се радвам да споделите мнения относно моята ситуация и градовете които споменавам.
Благодаря на всички предварително!