Днешна Русия и нейното очарование

Интересна информация, статии ... . Тук може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Re: Днешна Русия и нейното очарование

Мнениеот bknf » 12 Януари 2018, 23:28:30

А какво ще кажете за това.

за Г-20 и други такива сбиркиотносно еволюционната теория на Дарвин, "белите" хора и т.н.

bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3554
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 275 пъти
Благодарено: 421 пъти

Re: Днешна Русия и нейното очарование

Мнениеот rikiking » 13 Януари 2018, 09:13:37

Тези планове са всеизвестни отдавна и са приведени в действие още преди няколко десетилетия.

В това отношение Президентът Тръмп е изключение и може би единственият западен политик, който открито се обяви открито срещу провежданата расова дискриминационна политика и целенасочено насилствено миксиране на бялото население. Защото в момента се заселват против волята на коренното европейско население на територията му лица с азиатски и африкански произход, като се отнемат по този начин жизненото пространство и ресурси, необходими за възпроизвеждане на традиционните европейски семейства.

Trump decries immigrants from 'shithole countries' coming to US

President Donald Trump expressed frustration behind closed doors with people coming to the US from "shithole countries," sources told CNN on Thursday.One of the sources briefed on the Thursday Oval Office meeting with lawmakers confirmed Trump asked, "Why do we want all these people from 'shithole countries' coming here?"
Trump, in vulgar terms, rejects bipartisan immigration proposal at White House meeting =D>
We can't help everyone, but everyone can help someone.
Ronald Reagan

Потребители благодарили на автора rikiking за мнението:
EdiMi1
Рейтинг: 4%
 
Аватар
rikiking
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2359
Снимки: 1
Регистриран на: 17 Юли 2014, 13:47:49
Местоположение: Уганда
Благодарил: 237 пъти
Благодарено: 425 пъти

Re: Днешна Русия и нейното очарование

Мнениеот andrian99 » 13 Януари 2018, 12:33:50

bknf написа:
itzo написа:
bknf написа:...Няма кво да чакам с ляб и соль, аз отивам на място - даже и да не ме чакат

Дано тръгнеш по- бързо от Тошко Аматамата, дето втора година вече не успява да се раздели с немския социал.
Ама все обещава, някой ден, непременно..Да не съм офф..

Година след казармата заминах за Германия, не знаейки езика, с 500 марки в джоба, не познавайки никого и не знаейки нищо за немската действителност. Като изключим рекламните картинки на немски дворци, зелени поляни и цветните рекламни брошюри от Пловдивския панаир. Като пристигна автобуса в крайната цел, Зима, сняг и студ, тъмно към 4 сутринта, като пообиколих малко - ме учуди, че в един сравнително хубав квартал, 5-6 чернокожи мигранти - се грееха на един запален огън и слушаха африканска музика от едно радио :mrgreen: . И искаха да ми продадат дрога. Наоколо нямаше дебела сопа, да я взема в ръка - ама те и така - разбраха. ;-)

След няколко месеца, работех в един склад за товарене на пакети в джърман парсел, пак така едни 3-ма чернилки в съблекалнята се опитаха нещо да ми обяснят :mrgreen: Ама не стана - не всички бели са либерални, за тяхно голямо учудване. Пък се намеси на помощ и един руснак - от Казахстан. След което вече всичко стана се изясни-)).

Тогава ще наште дипломи за средното образование не ги признаваха във ФРГ. Имах виза за 30 дена - само за изпит по немски. Изпита не го взех, но останах за още 1 година, на подготвителен курс. А с финансирането ми, собственото - се оправях лично аз, щото наште нямаха какво да ми дават. Защо и кой обезцени българската валута и си присвои или унищожи бившата "народна" собственост - това ще го разбера впоследствие. Както и защо се е разпаднал СССР.

Понеже живеех в студентско общежитие в много хубав, богаташки квартал - трябваше да тръгвам сутрин в 4 сутринта,
а в 7.30 ми почваше задължителния немски "курс" - за придобиване на немско средно образование. Което беше свързано с визата - за 1 година. Така 2-3 месеца, после намерих друга работа.

И за цялото това време, през което съм бил в Германия, не съм получил нито 1 д-марка или после нито 1 евро социална помощ. И не само това. Като трябваше да работя нещо, след първото пращане на информацията за мен на немските държ. служби, че е започнал нов "служител" - "чужденец" (и то като студент) - то след 2-3 месеца идваше писмо, че за за да работя - трябва специално разрешение - Arbeitserlaubnis. Дори и и да има студентска виза. И че трябвало да се провери, дали за туй работно място няма немски или "европейски" граждани - кандидати. После заплашваха с 50 хиляди марки глоба - работодателя.

Обаче всяко зло - за добро ;-) После ще ми стане ясно, че колкото по-сложни и трудни са задачите (за разбиране), то толкова по-лесно е да си намери човек работа. След години, за същите тия немски служби - съм изпълнявал сложни проекти - за тяхното финансиране. За какво харчат те пари и с какви ползи.

Та още тогава се научих, че колкото по-сложно изглежда нещо - толкова по-лесно може да се окаже то на практика. И че трябва да се ходи "нагоре" - а не "надолу". Дори и да не знае човек всичко, по дадената задача.

А към Русия се насочих (първоначално)... с американска помощ и за решаване на американски "проблеми". Трябваше да оправям кашата, забъркана от тях самите. Някои си мислят, че като имат много долари - и всичко им е до колене. Ама то не винаги е така...:mrgreen:


Интересни неща си написал. Опитвам се да се свържа с теб, но нямам право да пиша лични съобщения.
andrian99
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 86
Регистриран на: 13 Януари 2018, 12:26:32
Благодарил: 7 пъти
Благодарено: 4 пъти

Re: Днешна Русия и нейното очарование

Мнениеот VaskoLeon » 13 Януари 2018, 13:42:41

itzo написа:Парашутист пада към земята, не му се отваря парашута. Лети си надолу и се мъчи, по едно време гледа друг лети наблизо:
- Оооо, колега, как се отваря запасният?
- Не знам, аз съм сапьор!
:laughing6:


Този тъп виц на 4-ти километър ли си го научил? :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
VaskoLeon
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1565
Регистриран на: 1 Юни 2008, 00:00:00
Местоположение: Leonberg bei Stuttgart
Благодарил: 49 пъти
Благодарено: 41 пъти

Re: Днешна Русия и нейното очарование

Мнениеот bknf » 13 Януари 2018, 14:21:16

Парашутист пада към земята, не му се отваря парашута. Лети си надолу и се мъчи..

Преди в БНА е имало парашут, българско изобретение. С него и скачахме. Не ми се търсят подробностите. В сегашната натовска България не знам как е. Но и - аз не съм давал военна клетва на НАТО. Мойта клетва беше останала още от БНА (като текст и съдържание) - измениха ги след това.

Освен това няма как да не ти се отвори парашутя, който ти сам си скатал. Освен ако някой не е влязал във склада и е изменил нещо. А учехме да ги скатаваме - много. Освен това, на корема имаш/е резервен парашут - който не беше сложен за отваряне. Беше проста конструкция. Дърпаш ръчката и хвърляш нагоре - и готово.

Проблема е, ако при скачането 2 основни парашута се оплетат във въздуха. Тогава единия гаси парашута на другия. Получава се, когато се скача един след друг. Тогава... има решение, но няма да обяснявам, кво трябва да се направи. Не съм инструктор все пак ;-)

И не се мъчи той, парашутягата -) . Трябва да се действа за секунди. Може сам да изчислиш скоростта на падане, ако си скочил от 2 км, или от 1 км (ако е от въртолет) + твойто тегло.
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3554
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 275 пъти
Благодарено: 421 пъти

Re: Днешна Русия и нейното очарование

Мнениеот bknf » 13 Януари 2018, 14:36:26

Айде пак по темата ;-) . После някой ден може да ви разкажа, как се прави руско ООД (на немски GmbH), , какви трудности има при откриване на банкова сметка там.. (и колко са хубави, банковите служителки - когато искат да те уговорят да си отвориш сметка в тяхната банка ;-)

A aко пътувате там с влака, и слизате на малка спирка зимата - може да се наложи да се скочи до леда на земята 40-50 см от стълбата. А не както като в Немско - на 1 ниво. ;-)
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3554
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 275 пъти
Благодарено: 421 пъти

Re: Днешна Русия и нейното очарование

Мнениеот itzo » 13 Януари 2018, 16:15:16

VaskoLeon написа:...Този тъп виц на 4-ти километър ли си го научил? :mrgreen: :mrgreen:


Оди се пери, Васе.
В главите на хората трябва непрекъснато, до втръсване, да се набиват незначителни факти. Тогава те ще имат чувство за динамика, без въобще да помръдват. И ще бъдат щастливи!
itzo
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2051
Регистриран на: 4 Февруари 2014, 13:43:36
Благодарил: 2 пъти
Благодарено: 221 пъти

Re: Днешна Русия и нейното очарование

Мнениеот baconsutan » 13 Януари 2018, 16:57:07

Руският лес и кристалните езера са прекрасни, рай за ловците, риболовците и гъбарите. Руските девушки са наслада за окото и радост за мъжа. Улиците в големите градове са чисти и спокойни. Църквите са поддържани, а народът е вярващ. Изборът на водка и сельодка е голям. Руснаците тачат историята си, стараят се младото поколение да не я забравя. Ако не те харесат и ги дразниш, може да те набият. Ако си открит и добронамерен, те приемат като брат за цял живот. Имат всякаква хубава музика: народни песни, естрада, метал, класика. Трудолюбиви са, но знаят да се веселят от душа и сърце.

Потребители благодарили на автора baconsutan за мнението:
VaskoLeon
Рейтинг: 4%
 
baconsutan
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 467
Регистриран на: 8 Септември 2015, 21:37:27
Благодарил: 127 пъти
Благодарено: 121 пъти

Re: Днешна Русия и нейното очарование

Мнениеот itzo » 13 Януари 2018, 18:18:18

baconsutan написа:...Улиците в големите градове са чисти и спокойни. Църквите са поддържани, а народът е вярващ....И за десерт РамзанКа, любимото чедо на Всерусийския императорВъпрос: в кой град се намира най- голямата джамия в Европа? Отговор: в Москва. Деветнадесет декара площ, събира 10 000 души. Откри я лично преди две години Владимир Владимирович ДССИМ, Аллах здраве да му дава :laughing6:
Последна промяна itzo на 13 Януари 2018, 18:33:53, променена общо 1 път
В главите на хората трябва непрекъснато, до втръсване, да се набиват незначителни факти. Тогава те ще имат чувство за динамика, без въобще да помръдват. И ще бъдат щастливи!
itzo
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2051
Регистриран на: 4 Февруари 2014, 13:43:36
Благодарил: 2 пъти
Благодарено: 221 пъти

Re: Днешна Русия и нейното очарование

Мнениеот rikiking » 13 Януари 2018, 18:26:53

bknf написа:Айде пак по темата ;-) . После някой ден може да ви разкажа, как се прави руско ООД (на немски GmbH), , какви трудности има при откриване на банкова сметка там.. (и колко са хубави, банковите служителки - когато искат да те уговорят да си отвориш сметка в тяхната банка ;-)

A aко пътувате там с влака, и слизате на малка спирка зимата - може да се наложи да се скочи до леда на земята 40-50 см от стълбата. А не както като в Немско - на 1 ниво. ;-)


Давай да се комбинираме бе.. :mrgreen:

От тебе руското ООД, от мене сметки под нигерийска юрисдикция и финансов контрол, но оперирани от стабилна хонгконгска банка ;-)
Последна промяна rikiking на 13 Януари 2018, 18:36:25, променена общо 1 път
We can't help everyone, but everyone can help someone.
Ronald Reagan
Аватар
rikiking
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2359
Снимки: 1
Регистриран на: 17 Юли 2014, 13:47:49
Местоположение: Уганда
Благодарил: 237 пъти
Благодарено: 425 пъти

Re: Днешна Русия и нейното очарование

Мнениеот bknf » 13 Януари 2018, 19:12:20

VaskoLeon написа: Още Бисмарк е казал, че с Русия не може да се бъзикаш, идват след доста години и си вземат откраднатото с лихвите отгоре

Или както се казва в тая весела песничка - за тоя който е забравил, или отново е хитър - пак ще се повтори урока :mrgreen:

bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3554
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 275 пъти
Благодарено: 421 пъти

Re: Днешна Русия и нейното очарование

Мнениеот VaskoLeon » 13 Януари 2018, 19:22:34

bknf написа:Или както се казва в тая весела песничка - за тоя който е забравил, или отново е хитър - пак ще се повтори урока :mrgreen


Не думай бре, пак ли ще превземат Бундестага? :) :) :)

Русия отново е фактор в голямата игра, Сирия се отърси от исляметата с руска помощ! Путин е велик стратег, йелцинщината е вече забравена!
Аватар
VaskoLeon
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1565
Регистриран на: 1 Юни 2008, 00:00:00
Местоположение: Leonberg bei Stuttgart
Благодарил: 49 пъти
Благодарено: 41 пъти

Re: Днешна Русия и нейното очарование

Мнениеот bknf » 13 Януари 2018, 19:26:46

rikiking написа: Давай да се комбинираме бе.. От тебе руското ООД, от мене сметки под нигерийска юрисдикция и финансов контрол, но оперирани от стабилна хонгконгска банка

Tо не е само руско, има и естонскo, полскo и американскo. Ще проверя, но няма да е тоя месец - eвтл. ще те свържа да приказваш c американците (с които от година не поддържам контакт). Нали знаеш английски ?
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3554
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 275 пъти
Благодарено: 421 пъти

Re: Днешна Русия и нейното очарование

Мнениеот bknf » 13 Януари 2018, 19:49:43

baconsutan написа: Ако не те харесат и ги дразниш, може да те набият. Ако си открит и добронамерен, те приемат като брат за цял живот..

С един американец бяхме в едно селце, далече от цивилизацията. Но и той беше прихванал някъв "вирус" - много пиеше (скъпо виски) в комплект с по една пура. Та сме седнали в една кръчма, или - заведение, да обядваме. Аз ям "солянка" и пия чай. Отвънка - сняг и студ, но топло (-15 градуса). Приказваме с него - на немски.

Срещу нас на 1 маса, седнали 5 човека, 25- 30 годишни, ядат и пият (чай). Разстоянието между нас е към 10 метра. По някое време, единия пита - "кви сте вие" ? Що приказвате нa немски - немци ли сте - кво правите тука по наште места?

Той беше явно надушил, езика който е слушал и дядо му - в окопа :mrgreen: Станах, отидох до тяхната маса - поздравих ги - и питам - "може ли да седна тука" ? След 15 мин бяхме вече - добри познати ;-).

Не думай бре, пак ли ще превземат Бундестага?

А защо? Немците в днешно време са мирни хора - изпълняват квото им каже, Големия брат. Донякъде..

Потребители благодарили на автора bknf за мнението:
baconsutan
Рейтинг: 4%
 
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3554
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 275 пъти
Благодарено: 421 пъти

Re: Днешна Русия и нейното очарование

Мнениеот bknf » 13 Януари 2018, 20:40:47

itzo написа: Ку не знаете, на служителите на руското МВР е забранено да излизат зад граница. Изобщо. И на военните(освен по служба, на танке-) , а и на държавните служители. Види се, разхлабват режима.

А ти откъде знаеш - да не би да си я подписвал тая заповед - лично :mrgreen: ?
Дай някъв линк да видим.
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3554
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 275 пъти
Благодарено: 421 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към Приказвалник

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: itzo и 10 госта

  • Advertisement