Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

За политиканите, че се препълни общия форум.

Re: Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

Мнениеот bknf » 27 Декември 2017, 19:45:02

rikiking написа:Хиперинфлацията в България достигна 242 % на месечна база през февруари 1997 година и беше предизвикана от некадърното управление на правителството на БСП, ръководено от Жан Виденов.

А дали е било точно така..или е имало и други причини?
Николай Добрев е роден на 19 октомври 1947 година в Неврокоп, днес Гоце Делчев. Завършва геофизика във Висшия минно-геоложки институт в София, след което е инженер в Лабораторията по подземна и ядрена геофизика и геохимия..

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0 ... 0%B5%D0%B2

От него има и един доклад.
Докладът става популярен като „Добрев” и в него за първи път се прави анализ на генезиса на новите частни търговски банки, взаимодействието им с държавните финансови институции, назначените от БКП-БСП банкери и схемите, по които чрез роднински и партийни червени фирми са източени банките. Лошите кредити – необезпечени и необслужвани през 1995 г. възлизат на на 342,7 милиарда лeва, което е 40% от произведения брутен обществен продукт. За разграбването на финансовите институции и и до днес няма виновни..

Докладът „Добрев” е само една малка част от икономическите досиета на прехода, които нито една политическа сила в България не иска да бъдат разкрити, защо ще лъснат преките връзки между политика и бизнес.

До 1981 г. в страната функционират Българската народна банка, Българската външнотърговска банка и Държавната спестовна каса, като БНБ съчетава функциите на емисионна и търговска банка; БВТБ е специализирана във външнотърговски операции и управление на валутните резерви на страната, а ДСК обслужва предимно спестовно-кредитната дейност на населението.

През 1981 г. е учредена "Минералбанк" /преобразувана през 1982 г. в БСИ/. През 1986 и 1987 г. са създадени седем нови търговски банки, специализирани в обслужването на отрасловите структури.

В края на 1989 г. и през 1990 г., на базата на клоновете на БНБ, се създават нови 59 търговски банки, част от тях с незначителен капитал. Извършени са промени в уставите на банките, за да се разреши включването на частен акционерен капитал. Акциите се продават по номинал, на базата на балансовата стойност на уставния капитал на банките към датата на създаването им, въпреки ускорената инфлация.

Почти във всички случаи средствата за набиране на уставния капитал и за закупуване на акциите се извършва с кредити от ДСК и държавните банки. Някои от тях са създадени и чрез представяне на документи с фиктивно съдържание за събран уставен капитал, чрез изкупуване на външен дълг и залагането или препродаването му на трети лица или по други механизми.

За периода 1990-95 г. само ДСК е раздала над 70 млрд.лева кредити, преобладаващата част от които са използвани за създаването на частни банки и фирми. Лицензи получават стотици ФБК, обменни бюра и други финансови структури, с което по същество в страната започва да функционира паралелна банкова система.

През 1990-1991 г., в резултат на сериозни банкови нарушения, се изтеглят огромни финансови средства под формата на кредити без необходимите обезпечения. В същото време новообразуваните търговски банки емитират нови акции, които са пуснати на фондовия пазар по и над номиналната им стойност, без да е направена оценка на финансовото състояние на банките по активите и пасивите им.

ПИМБ се създава след изтеглен валутен кредит от ТБ "Електроника" от фирма "Василка". Впоследствие банката вдига уставният си капитал, с оглед получаването на пълен лиценз без съгласието на УС на БНБ. Кредитна банка се създава с пари на ДСК. "Елитбанк" е създадена чрез теглен валутен кредит от "Биохим" и средства на ПЧМБ; "Моллов" - чрез кредит от ДСК, ПЧБ и залагане на чужди ценни книжа, които са й били необходими само за набиране на необходимия капитал; "Агробизнесбанк" е създадена с дадени средства от ЗПД "МИК" АД и кредити; "Първа инвестиционна банка" - като банка сателит на ПЧБ, с цел прехвърляне на средства и финансови игри; "Частна земеделска и инвестиционна банка" е образувана с кредит от ДСК в размер на 170 млн.лева; Капиталът на "Кредитекспрес банк" е събран чрез закупуване на външен дълг на държавно предприятие, който впоследствие е заложен и е изтеглен кредит от "Минералбанк" и ПЧБ.

Фрапиращи са примерите за "лиценз по принцип" за "Капиталбанк", или за лицензирането на ЧЗИБ със запис на заповед от НЕК за изплащане на два пъти по 700 млн.лв. от ДСК в полза на частната банка.

Натрупаните загуби в държавния сектор на икономиката автоматично се прехвърляха от всички правителства върху обслужващите банки, което доведе до отрицателен капитал в банковата система, достигащ стотици милиарди лева. Част от тези загуби са от гаранциите на държавните фирми за отпускане на кредити към частния сектор. През 1991 п-1993 г. тези гаранции се записваха в балансите на банките, като задължения на държавния нефинансов сектор, докато през 1994 г. и особено 1995 г., голяма част от тях са показани като кредити за частни фирми. Част от новите кредити продължаваха да се теглят за покриване на загубите и по този начин, проблемът се прехвърли върху банковата система.
(Виж в галерията от снимки Таблична справка 1)

Огромните загуби на държавния сектор логично водят до капитализация на частния. Това по принцип създава възможности за сериозни инвестиции в реалния сектор, но значителна част от получените суми се реализираха за лично потребление на работещите в частния сектор, бяха изнесени от страната и инвестирани в недвижимо имущество и финансови операции в чужбина.

Сумата на "лошите" и съмнителните кредити в края на 1995 г. възлиза на 342,7 млрд. лева, което съставлява близо 40 % от произведения през годината брутен вътрешен продукт. Нетната стойност на капитали на търговските банки е отрицателна - 53,3 млрдлв. Основния дял от натрупания в цялата банкова система капиталов недостиг се пада на няколко държавни и частни банки: Стопанска -15,4 млрд.лв., ОББ -14,9 млрдлв., "Балканбанк" - 14,4 млрд.лв., "Биохим" - 8,2 млрд.лв., "Минбанк" - 7,7 млрд.лв., "Агробизнесбанк" - 8,2 млрд.лв., ПЧБ - 7,3 млрд.лв., БЗК -5,6 млрд.лв.

http://www.faktor.bg/bg/articles/petak- ... ad-dobrev-
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3625
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 275 пъти
Благодарено: 425 пъти

Re: Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

Мнениеот rikiking » 27 Декември 2017, 21:49:27

bknf написа:А колко частни банки са били новосъздадени - и колко пари те са напечатали за пазара - "от въздуха"? И ако не са пускали пари в обръщение - което е и довело до "инфлацията, щото е имало много повече напечатани пари, отколкото преди това - то какво са правели те тогава ? ;-)


Ъ ? Твърдиш, че частните банки в България са печатали пари и са ги пускали в обръщение когато им е кеф ??? :laughing6:

Би следвало да си наясно, че единствено БНБ има изключителното право да издава банкноти, които заедно с монетите са единственото законно платежно средство в страната.
We can't help everyone, but everyone can help someone.
Ronald Reagan

Потребители благодарили на автора rikiking за мнението:
vl
Рейтинг: 4%
 
Аватар
rikiking
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2359
Снимки: 1
Регистриран на: 17 Юли 2014, 13:47:49
Местоположение: Уганда
Благодарил: 237 пъти
Благодарено: 425 пъти

Re: Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

Мнениеот bknf » 27 Декември 2017, 23:13:49

rikiking написа:Хиперинфлацията в България достигна 242 % на месечна база през февруари 1997 година и беше предизвикана от некадърното управление на правителството на БСП, ръководено от Жан Виденов.

rikiking написа: Твърдиш, че частните банки в България са печатали пари и са ги пускали в обръщение когато им е кеф?
Би следвало да си наясно, че единствено БНБ има изключителното право да издава банкноти, които заедно с монетите са единственото законно платежно средство в страната.

БНБ ги е финансирала. Cлед което е "фалирала" и държавата, и се е наложило да се въведе "Валутен борд" - по южно-американски сценарий. Виденов не е можел да промени отдавна замисления план.
“Решението”, на правителството на Беров и поемането на необслужвани кредити на държавни предприятия от бюджета, чрез емитиране на т.нар. ЗУНК-ове, установи традицията всеки възникнал проблем да се решава с помощта на нови пари от държавата. Към края на 1994 г. ЗУНК-овете представляват дълг от почти 2,5 млрд долара.

Нови проблемни кредити се появяват след раздаването на необезпечени кредити от страна на частни и държавни тогава банки. Масово разпространение има практиката да се финансират свързани с акционерите на банките фирми и лица - разчитайки на рефинансиране от БНБ.

Раздаването на необезпечени кредити срещу комисионна за банковия служител, финансирането по приятелска и роднинска линия. Всичко това благодарение и с активната благословия от страна на БНБ.
БНБ облягайки се на съществуващите държавни гаранция, пренасочва набраните от ДСК спестявания в закъсали банки, за да се “помогне” на приятелските кръгове. Примери за пряко източване на банки имаше много:
“Земеделска и промишлена банка” и ново-учредената банка „Орион“. Само един от преводите е бил за дейности, свързани с дейността на ЗПБ, останалите са били използвани за финансови операции и разплащания с частни фирми. Банка "Славяни" и “Минералбанк”, “Банката за земеделски кредит”, “Балканбанк”, “Първа Частна Банка” ….
Уж с цел да спре препускането на долара, БНБ слиза под равнището на определения с решение на Народното събрание и на Министерски съвет валутен резерв от 600 милиона долара. През януари и февруари БНБ продава 50 милиона щатски долара, посяга и на златния резерв на страната. Създават се големи инфлационни очаквания у гражданите, които започнаха да теглят спестяванията си и да ги обръщат в долари...

БНБ се опита да постигне няколко противоречащи си цели. Тя се опитва на моменти да задържи обезценката на валутния курс, като продава долари на пазара. От друга страна обаче, инжектира огромна левова ликвидност в банките, който ги обръщат във валута, като по този начин се създава голяма инфлация (месечната инфлация през втората половина на 1996 г. е между 10 и 27%). Резултат от тази политика е изчерпване на валутния резерв. Започва бърза обезценка на лева и курсът на BGN/ USD спада повече от 6 пъти в 1996 г. От 70 лв. през декември 1995 г. до 461 лв. в края на 1996 г.). Това стопява стойността на всички левови активи на българските граждани и компании (депозити, ценни книжа и т.н.)..

Известна роля за финансовата криза играе и факта, че правителството на Виденов бе първото, което започна да изплаща външния дълг. По времето на управлението на Жан Виденов изтича отсрочката за отлагане на погасяването на лихви по външния дълг, сключена от правителството на Филип Димитров. За 1995-1996 г. бяха изплатени наведнъж от страната ни над 1,5 - 2,1 милиарда долара (не съм сигурен в цифрата) от външния дълг на България, което доведе до намаляване на валутните резерви още повече. Този сам по себе си положителен акт (Търсене на доверие в чуждите инвеститори).

Нетният доход на търговските банки от лихви през 1996 г. беше негативен в размер на 23 милиарда лева, т.е. банките изплащаха повече лихви по депозити, отколкото получаваха по кредитите. БНБ в лицето на новия си управител Любомир Филипов през май пристъпиха към поставяне на банките под особен надзор, който впоследствие доведе до фалирането им.

По-сериозен бе проблемът с т. нар. капиталова дупка на банковата система. Наличието на отрицателен нетен капитал означава, че стойността на активите на банките е по-ниска от стойността на пасивите. Капиталовата дупка обикновено се обяснява единствено с т. нар. лоши кредити...

През септември 1996 г. основната лихва надхвърля вече 300%.През есента и зимата на 1996/1997 страната е навлязла в състояние на хиперинфлация. Средната работна заплата в страната е 5-6 щатски долара, а доларът и левът се завъртат в безумен танц приключил на стойност от 3.000 лева за долар и с падане на правителството. На 21 декември 1996 Виденов подава оставка на правителсвото, а на 22 към 09-10 часа преди обез курса BGN/USD е на най-високото си ниво от 3.000 лева за 1 долар, след което само за час-два пада до 2.500 лева за 1 долар, след новината за предстоящото въвеждане на валутния борд.

http://www.periscop.bg/the-other-story/ ... trana.html
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3625
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 275 пъти
Благодарено: 425 пъти

Re: Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

Мнениеот vl » 7 Януари 2018, 02:32:16

Жертви сме на преход, режисиран от тайните служби на СССР и НРБ

http://frontalno.com/%D0%B6%D0%B5%D1%80 ... %B9%D0%BD/
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1831
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 443 пъти
Благодарено: 187 пъти

Re: Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

Мнениеот vl » 9 Януари 2018, 02:46:02

Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1831
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 443 пъти
Благодарено: 187 пъти

Re: Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

Мнениеот vl » 16 Януари 2018, 02:05:54

Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1831
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 443 пъти
Благодарено: 187 пъти

Re: Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

Мнениеот vl » 30 Януари 2018, 03:46:40

Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1831
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 443 пъти
Благодарено: 187 пъти

Re: Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

Мнениеот vl » 30 Януари 2018, 03:47:52

Тази демокрация е заявка за нова тирания
Кошмарното минало на комунизма може изневиделица да се окаже и кошмарно бъдеще

http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniy ... a-tiraniya
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1831
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 443 пъти
Благодарено: 187 пъти

Re: Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

Мнениеот vl » 26 Април 2018, 11:59:50

Лъжите за Европа, които разказват в България

http://www.dw.com/bg/%D0%BB%D1%8A%D0%B6 ... a-19004329

Потребители благодарили на автора vl за мнението:
novia
Рейтинг: 4%
 
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1831
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 443 пъти
Благодарено: 187 пъти

Re: Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

Мнениеот vl » 30 Април 2018, 00:16:05

България скоро отново в орбитата на Русия?

http://www.dw.com/bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB ... ok-sharing

Потребители благодарили на автора vl за мнението:
novia
Рейтинг: 4%
 
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1831
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 443 пъти
Благодарено: 187 пъти

Re: Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

Мнениеот vl » 26 Май 2018, 01:43:05

Емил Унарев
24 май в 20:57
Georgi Georgiev:
Сега... Моля за максимален репост!!!
Може да отделите 5 минути, защото тук излагам само факти. Изводите може и сами да си направите.

Опасяват се някои, че щели да ни изкарат от ЕС.
Че, видите ли, ако паднел съветския мутропремиер, щяло да дойде БСП.
Споко.
Споменете си, че Гоце като президент ни вкара в НАТО, а БСП в управляваща коалиция - в ЕС.
Дори Корнела услужливо плещи за увеличаване на подоходния данък за по-богатите. Това - за да сплоти средната класа около съветския ни мутропремиер. Хората си казват - ко падне тоя, ще дойде Корнела и ще ни вдигне данъка. Трънци.
Да не забравяме, че тъкмо БСП въведе този данък, а точно там са и хората, които са най-богати и нямат интерес да го плащат. Циркът е пълен.
За Борисов Корнелия играе същата роля, каквото Волен за Доган - да си помпат взаимно рейтинга пред малоумниците, които гласуват за тях и да си сплотяват редиците, докато играят за един отбор - отборът на Путин.
Какви са голите факти.
От 17 милиарда евро, получени от ЕС като безвъзмездно финансиране, 12 милиарда евро са усвоени от руски фирми и фирми на техни подставени лица. Само дребни трохи стигат до малки и средни български предприятия.
Около 100 са фирмите, които са усвоили тези 12 милиарда и са все на руски мекерета, партийни другари и техните офшорки.
Фирмите на почетния руски консул Гергов и Пеевски печелят лотовете за строеж на пътища и магистрали, финансирани със стотици милиони от евросредства.
Техните фирми са и най-тлъсто финансирани от държавната Банка за възстановяване и развитие, която е 99% собстеност на правителството.
Още в първия си мандат Борисов хариза пристанище Росенец с единствения ни терминал за петрол на Лукойл.
Хариза го на цената на концесия на един плаж, при положение, че през него годишно минават над 6 милиарда литра петрол и над 3 милиарда литра горива в обратна посока.
Хариза на руснаците и целия холдинг Булгартабак. На цената на оценката на марката "Виктори" - технология, рецепта и пазар - 50 милиона лв. Да не говорим за заводите на холдинга, складовите бази, почивни станции, автопарк, търговска инфраструктура.
Какво направиха руснаците?! Ми, дива контрабанда към Турция и Близкия изток, после сринаха завода в София, изнесоха машините и съоръженията в Сърбия, а работниците изхвърлиха на улицата.
Да сте чули профсъюзите да вдигат другите работници на стачка или протест?!
Ама домъкнаха клетите хорица в София да протестират против обвиненията в контрабанда. Да протестират пред политическа централа на нова политическа партия, която дори не се докоснала до властта.
Всъщност най-голямото разграбване на КТБ, най-голямото раздаване на кредити без обезпечение се случва точно по време на първото правителство на Борисов.
Да припомня, че ГЕРБ издигна и кандидатурата на главния прокурор, подкрепена от БСП и ДПС.
Оня същия, който Бърка кабинета си с този на почетния руски консул и собственик на ЦУМ.
През целия този период България плаща НАЙ-СКЪПИЯ РУСКИ ГАЗ в Европа.
Плащаме и горива с най-висока надценка, като Борисов и ГЕРБ умишлено държат най-ниския акциз в Европа, за да може руснака и картела да си слагат огромна надценка.
Държавата губи от тази схема поне 1 милиард лева годишно.
За сравнение - акцизът в България е 0,65 ст., в съседна Гърция е 1,40 лв., в Турция е 1,80 лв.
Нека сравним обаче с Австрия, където крайните цени са еднакви с тези тук.
Там акцизът е 1 лв. Тук - 65 ст. При 3 милиарда литра годишно потребление, официално декларирано от Лукойл, това прави над 1 милиард лева разлика. Разлика, която в Австрия влиза в Бюджета, а тук се прибира от руснака и слугите му.
Търговската надценка там е около 15 ст., Тук - 45 ст.
ТРИ ПЪТИ ПО-ВИСОКА.
Не се чудете защо няма пари за пътища и защо кърпим дупки.
БСП като опозиция, уж би трябвало да възрази. Нали се нарушава националния интерес. Пенсиите само от тази схема биха могли да се увеличат годишно с 500 лв.
На всички български пенсионери.
А да сте чували, че съпругът на Корнелия работи в Лукойл?!
А да сте чували, че новият сарая на Доган е върху терена на Лукойл до пристанище Росенец и е охраняван с парите от нашите данъци , плащани на НСО ?!
Да не споменавам, че надплащаме годишно на Газпром поне 2 милиарда лева горница. В сравнения с цената, която плаща съседна Турция за същия газ, който минава по нашите тръби.
Впрочем, в момента над 30% от икономиката ни е директно в руски ръце. Само Лукойл държи 10 %.
Половината ни Черноморие вече е бетонирано и окупирано от руски хотели и апарткомплекси, а над половин милион българи бягат на море в Гърция, за да търсят чистота и спокойствие, вместо да гледат кац..пи и мутри.
Да прибавя империята ТИМ - руска групировка на директно командване от Кремъл - банки, застрахователни дружества, цели сектори от икономиката ни, землищата на няколко града и десетки села, зърнобазите в Добруджа, половин Варна.
Да прибавя почетния руски консул - свинар: хотели и почивни комплекси, ЦУМ, Пловдивски панаир и десетки фирми.
Впрочем, корнелия беше в борда на директорите и на двете държавни предприятия, преди да ги докопа руснака.
Подготовка трябва да има.
Да прибавя подставени лица като Пеевски и офшорките му, чрез които руснаците владеят цели търговски вериги, Lafka и разпространението на пресата.
Над 100 000 са вече официално регистрираните в Търговски регистър фирми с руско участие.
Руски граждани са в бордовете на директорите дори на много западни компании, като Данон, Кока-Кола и т.н.
Двата най-големи фонда за изкупуване на земя в България също са руски. Вече притежават милиони декари.
Да не припомням колко щети нанесе на България руската групировка Мултигруп, създадена от КГБ и ДС още по времето на Живков. Както и ВИС и СИК. Така е създадена и КТБ , впрочем.
Руска банка, в която наливаха зарлем парите на българските държавни предприятия, за да се финансират през банката паразитни руски политически проеукти като ДПС, България без цензура и подобни сополи.
През нея мина и изкупуване та Булгартабак от руснаците, и на Виваком.
Руска собстевност вече са и няколко ТЕЦ-а, десетки заводи, мандри.
Мариците също са руска схема.
Гаранциите за изкупуване на скъпия ток бяха дадени от министър Овчаров на фирмата на състудента му от Москва Красимир Георгиев - Фронтиер.
Впрочем, управляващата на офшорката AES, собстеник на ТЕЦ Марица Изток 1 се казва Инна Радионовна, а държавата ни има дял 33%.
Но Борисов отказва да назове истинските собственици.
Направиха американска фирма акцинер, за да не плащат пари за модерни пречиствателни съоръжения и технологии за модернизиране на остарелите ТЕЦ-ове, като им гарантираха възвръщаемост на вложеното.
Това е - не плащат и стотинка за технологиите, гарантират възвръщаемост, докато си делят тлъстите комисионни с мажоритарните руски собственици. Те, толкова са "американски" Мариците.
Да продължавам ли?!
Ще стане дълго няколко метра.
Та, исках да ви кажа, че няма опасност да ни изкарат от ЕС, защото те разчитат на свежите пари от еврофондовете и докато могат да ги усвояват, ще искат да сме в ЕС.
Днес сме изправени и пред опасността България окончателно да бъде обладана. Тотално. Путин иска едновременно да прокара тръби за газ и да си построи АЕЦ без българската държава да има собственост върху тях, за да може свободно да си разиграва коня и да държи в ръцете си енергийната сигурност и пазар на Балканите.
За целта си има на власт пълния набор от национални предатели, както и 240 руски проститутки в парламента ни.
Владеят тотално и медиите, където ката ден, ката час изпълзяват руски агенти за да лъжат и промиват мозъците на хората. Някои от тях са министри, на българска държавна заплата. Но на тлъсти комисионни, за които министреската им заплата служи да покрива таксите по обслужване.
А стоката е България. И бъдещето на децата ни.
И неслучайно новородините българчета в западна Европа са повече, отколкото тук.
Неслучайно през последните 3 години още 300 000 българи избягаха от Родината.
Защото ясно са осъзнали, че тук за тях и децата им бъдеще няма.
Защото сивата безлична маса е застанала наведена в партер и чака доволно да я оножда Путин, Лукойл, Газпром и Росатом, да я кълве енергийната мафия, докато мобилни оператори и ТЕЦ-ове им обират остатъка.
Защото ясно осъзнават, че сивата маса е доведена до това положение доброволно да избира съветски мутропремиер, подкрепен от съветска опозиция.
Театър, чийто сценаристи са в Москва, а актьори са продажни безродници и престъпници...

Потребители благодарили на автора vl за мнението:
novia
Рейтинг: 4%
 
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1831
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 443 пъти
Благодарено: 187 пъти

Re: Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

Мнениеот vl » 10 Юни 2018, 00:11:24

Велинград реабилитира комунизма - издигат паметна плоча на шумкар, унищожил 134 102 досиета на ДС

https://www.faktor.bg/bg/articles/velin ... ieta-na-ds

Потребители благодарили на автора vl за мнението:
novia
Рейтинг: 4%
 
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1831
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 443 пъти
Благодарено: 187 пъти

Re: Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

Мнениеот vl » 18 Юни 2018, 01:21:15

Анастасия Мозер: Петър Стоянов и СДС отказаха да направим лустрация

http://desebg.com/index.php?option=com_ ... le&id=3607

Потребители благодарили на автора vl за мнението:
novia
Рейтинг: 4%
 
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1831
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 443 пъти
Благодарено: 187 пъти

Re: Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

Мнениеот vl » 20 Юни 2018, 11:44:31


Потребители благодарили на автора vl за мнението (общо 2):
Mr.Bombasticnovia
Рейтинг: 8%
 
Аватар
vl
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1831
Регистриран на: 8 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 443 пъти
Благодарено: 187 пъти

Re: Спомени за 10.11.1989 г. и анализ на 25 години преход

Мнениеот novia » 20 Юни 2018, 23:41:27

жалко , много жалко за нашия роден град. ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
Аватар
novia
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 82
Регистриран на: 5 Април 2007, 00:00:00
Местоположение: NRW
Благодарил: 208 пъти
Благодарено: 16 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към Политика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Majestic-12 [Bot] и 14 госта

  • Advertisement