ivo75 написа:mihail21071 написа:В БГ искат 10-ти завършен клас, за да караш курсове те и да си вземеш книжката. Ако не бяха измислили този малоумен закон, щях да си изкарам книжката там
Някой да е запознат с "този малоумен закон"? Какво изискват за завършен 10- ти клас, бележник, служебна бележка, някакво удостоверение?
Ше ме умóриш. На, чéти, параграф I. 5. Това със завършен десети клас избива рибата, акто си знам всичко колеги трактористи, камионджии и рейсаджии...ivo75 написа:За мен е нещо ново това с 10-ти клас, та затова питам, ако някой знае...Точно, как МВР-то установява, кой, кога е завършил, какъв клас?
onufriy написа:Като си прав прав си. „Или“. Ма като я знам наш'та администрация, направо си е рисково да изкараш курса и после да не те пуснат да се явиш на изпит. Или да се явиш, пък да не ти дадат книжката...
Чети, бе, момко:mihail21071 написа:onufriy написа:Като си прав прав си. „Или“. Ма като я знам наш'та администрация, направо си е рисково да изкараш курса и после да не те пуснат да се явиш на изпит. Или да се явиш, пък да не ти дадат книжката...
И аз не мога да си го обясня. Ще мога да си изкарам теорията и кормуването, но книжката не мога да си я взема, щото у КАТ искат 10-ти клас. Единствения начин е тук, в Германия..
Ако си завършил осми клас преди повече от година, можело.Лицата, завършили основно образование или Х клас до 26 септември 2017 г. по отменения Закон за народната просвета
onufriy написа:Чети, бе, момко:mihail21071 написа:onufriy написа:Като си прав прав си. „Или“. Ма като я знам наш'та администрация, направо си е рисково да изкараш курса и после да не те пуснат да се явиш на изпит. Или да се явиш, пък да не ти дадат книжката...
И аз не мога да си го обясня. Ще мога да си изкарам теорията и кормуването, но книжката не мога да си я взема, щото у КАТ искат 10-ти клас. Единствения начин е тук, в Германия..Ако си завършил осми клас преди повече от година, можело.Лицата, завършили основно образование или Х клас до 26 септември 2017 г. по отменения Закон за народната просвета
Бе не точно, по-скоро осми, девети и десети. Щото нали преди/след септември 2017...ivo75 написа:mihail21071 написа:onufriy написа:Чети, бе, момко:mihail21071 написа:onufriy написа:Като си прав прав си. „Или“. Ма като я знам наш'та администрация, направо си е рисково да изкараш курса и после да не те пуснат да се явиш на изпит. Или да се явиш, пък да не ти дадат книжката...
И аз не мога да си го обясня. Ще мога да си изкарам теорията и кормуването, но книжката не мога да си я взема, щото у КАТ искат 10-ти клас. Единствения начин е тук, в Германия..Ако си завършил осми клас преди повече от година, можело.Лицата, завършили основно образование или Х клас до 26 септември 2017 г. по отменения Закон за народната просвета
Имам 7ми завършен, то се води основно според новия закон, но не го признават, искат 8ми завършен
onufriy сподели, колко струва документа в Германия, в България предполагам е около 80% по-изгодно, сам си прецени, как без немски(съоветно на какъв точно език от позволените) ще взимаш книжка в немско, или ще си "избуташ" осмия клас, където и да е...
mihail21071 написа:Здравейте, през 2014 дойдох тук, в Германия, през всичките тези години изучавах немския, паралелно с това и математика, история, биология и т.н. Не съм бил в нормален клас, за това и може да се каже че съм си пропилял годините тук. Не успях да науча Немския, и така останах с Основно образование... Ta дали мога да си взема книжка ТУК, има ли на Български листовките
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта