По принцип не е разрешено в една стая, която са дали на теб да живеете 2ма човека. Беше ми дошъл обаче приятелят ми на гости за месец и нещо и нямаше проблем. Но имайте го само като вариант за началото(не повече от 2-3месеца). Ако някой ви каже нещо кажете, че той е на гости - те нямат право да ти забранят да имаш гости

Внимавайте и със съседите - избягвайте конфликти и неразбирателства, че някой може да се опита да завърти гаден номер и да ви изпорти, че сте 2ма в стаята. Аз за такъв случай не съм чувала, но никога не се знае. Иначе китайците навсякъде живеят по 2ма в стая, значи става. Но веднага като пристигнете и се настаните почнете да си търсите нещо на частно. За двойка, на която им трябва само едностайно апартаментче може да намерите нещо по-приемливо като цена(ние сме така и ни излиза малко по-евтино, отколкото и 2мата да вземаме по една стая в общежитие) ; пък и няма да има нужда да делите кухня и баня с други.
А, по закон за да дадат виза искат договор за наем като на човек искат да има на разположение поне 16кв.м. жилищна площ. Значи ще имате проблем той като иска да си удължава визата, понеже договорът ще е на твое име

И тук си има обаче 'вратички' - не винаги служителите искат въпросния договор за наем като ти издават визата(не знам как е точно в Манхайм).....
При по-нататъчното търсене на жилище -
www.studenten-wg.de ; а и още сега можеш да видиш за какви цени става въпрос:)
Успех!