pim1985 написа:В какъв смисъл не се променя нищо за визите.Мисля,че вече няма да ходим да си ги подновяваме през 2,3 години и няма да плащаме.Така поне е при другите ЕУ-студенти.Е,ще има ограничение за работата,но те и немски студенти нямат право да бачкат,колкото си искат.Нека се изясни въпросът от някой по-компетентен от мен(като си удължавах ст.виза за 2 години преди няколко дена ,служителката каза,че няма ли още инфо какво да ни правят от 2007,но ще сме били вероятно като новоприетите членки от 2004)
satbradar написа:ElectricEye написа:А някой знае ли, дали нещо се променя от 01.01.2007?
Не. нисто ням да се промени. Които живее постояно в Немско- демек има адресана регистрация - му трябва кола с немски номера и съответните атрибути.
То си е записано ясно в закона - кола над 183 дена в немско -пла6та данак в немско.
инфо - мои колега поляк (с немски паспорт и адресна рег в Де ) иска6е да си регистрира колата в пол6а -отговора на друг поляка(работе6т тука от соц време в застрахователан фирма ) -проблема не е застраховката -полската важи -проблема е данака.
кола >183 дена в Де => немски данак - ако те хванат -отива6 в съда
за непла6тане на данък.
съвсем пресен слу4аи- в моита фирма 1 франсе се пренесе от Фр в Де да живее- и полу4и писамце от дан4ните (ба6 от кого не помня но официална служба ) да си пререгистрира колата и съответно да си пла6та по тука6ни тарифи.
sworn_enemy написа:satbradar написа:ElectricEye написа:А някой знае ли, дали нещо се променя от 01.01.2007?
Не. нисто ням да се промени. Които живее постояно в Немско- демек има адресана регистрация - му трябва кола с немски номера и съответните атрибути.
То си е записано ясно в закона - кола над 183 дена в немско -пла6та данак в немско.
инфо - мои колега поляк (с немски паспорт и адресна рег в Де ) иска6е да си регистрира колата в пол6а -отговора на друг поляка(работе6т тука от соц време в застрахователан фирма ) -проблема не е застраховката -полската важи -проблема е данака.
кола >183 дена в Де => немски данак - ако те хванат -отива6 в съда
за непла6тане на данък.
съвсем пресен слу4аи- в моита фирма 1 франсе се пренесе от Фр в Де да живее- и полу4и писамце от дан4ните (ба6 от кого не помня но официална служба ) да си пререгистрира колата и съответно да си пла6та по тука6ни тарифи.
Адресната регистрация не е критерий за постоянно живеене в немско,
а това за плащане на данъци след 183 дена го разправяй на друг..
vwpolo написа:а не, нямам проблем с регистрацията. искам просто да си регна колата в село дюсел, защото искам на номера да ми има инициалите![]()
а пък и ми беше интересно де. аз като се регистрирах мацката в кметството почти не го погледна договора ми. видя само адреса и ми преписа имената от паспорта. и за да ви развеселя, ще ви разкажа че ми преписа името на кирилица - ctahebо свещена простота
vwpolo написа:Я дайте да го изчистим тоя въпрос. Изчетох всички теми по въпроса, ама не става ясно, защото трябва масов ъпдейт след като сме вече "ойропейци".
И така :
БГ Гражданска отговорност = около €50 годишно
БГ Винетка = около €40 годишно
къде е 90 къде е 900![]()
Ще имаме ли проблеми да си докараме чистак бързак новите голф двойки (тва го казвам на майтап, тея дето нямат ЧзХ да мълчат) със регистрация СА и да си ги караме колкото ни душа иска и колкото ни Свети Джоб и Свети Портфейл разрешат?
azbuk написа:vwpolo написа:мерси сатбрадар за инфото и за назидателния ти тон
уфф, абе с него все така. но ако си преглътнеш порцията морал, е полезен... трябва да се вземе предвид и Preis-/Leistungsverhältnis.
охх засърбяха ме пак пръстите, след мъъъничко го изтривам тва
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта