здравейте!
преди няколко дена ми се случи нещо, което ми се иска да споделя. Става въпрос за следното:
Студентка съм и живея под наем в една стая. Работата около жилището е малко заплетена, понеже аз наемам стаята от моите съквартиранти, които пък са наели цялото жилище от една жена, която пък от своя страна също го е взела под наем... Проблемът е там, че съквартирантите ми (брат и сестра) оня ден ми съобщиха, че трябва да освободя стаята до края на септември, понеже братовчедка им имала намерение да дойде да учи в града и те искат да се нанесе в стаята, в която живея аз. Когато подписвахме договора, не е ставало въпрос, че престоят ми е ограничен! Със съквартирантите ми не сме имали дразги, не сме се карали, ние почти не се засичаме, с което имам предвид, че причината не е неразбирателство или нещо подобно. Стаята ми харесва и не съм имала намерение да я напускам скоро. Още повече, че нямам време да си търся нова, понеже ме чака изключително тежък семестър с особено важен държавен изпит лятото, и не мога да си позволя неплануван местене, още повече, че в града, в които живея много трудно се намират стаи - последня път търсих повече от месец и половина! Имам мебели, които допълнително усложняват положението ...
Това ми дойде като гръм от ясно небе! Бих искала да знам, дали имат право да ме карат да напусна, само защото братовчедката идва да учи тук, какво бих могла да направя?
Моето мнение е, че е трябвало да ме предупредят в началото, че е възможно да се наложи да напускам, и след като нищо не са казали, не е коректно да го правят сега.
Какво мислите вие? Благодаря предварително!
Поздрави!