Имам въпросчета относно живота и обучението в Холандия.
Интересува ме на един студент в Холандия колко пари му струва издръжката на 1 месец и дали е съпоставима с нужните средства за такава в Германия на същият.
Също така ако може да споделите кои университети предлагат обучение на английски език за специалностите - компютърно инженерство/комуникации, бизнес администрация, икономика, търговия.
Всъщност най-важното за мен е информацията за нужните средства за нормален студентски живот (т.е. беш излишни харчове /разточителство/ - квартира+храна+транспорт+семестриални такси), които ще ги съобразя с новите учебни такси, за да си направя извод за цените.
На мен в Германия ми стигат между 380-450 евро за нормален живот, като до 500 стигам като включа отделно интернет + телефон 60 евро + фитнес + спортни храни.
В 400 се вмествам, че и малко от долу, ако не използвам съответно интернет (допълнителен, различен от този предлаган от общежитието, т.е. DSL) и не си следвам хобито (боди билдинг, т.е. не си взимам хранителни добавки).
Също така ме интересуват възможностите за работа, колко часа на седмица, какво е средното заплащане за предполагам неквалифициран труд, а и проблем ли е владеенето само на агнлийски, т.е. без да знаеш местният език.
Благодаря Ви предварително, всели празници и лек ден.