здравейте момиченца и момченца,
вчера отидох за втори път да попитам, дали милите хора тук не искат да ме направят техен сънародник... резултатът беше като при първия опит. попаднах на много мил чичко, който ми каза, че тези въпроси се решават на ниво федерална област и аз нямам право на паспорт (или поне ако ми го дадат трябва да се откажа от българския). докато си говорехме вътре влезе семейство от ирак, които не знаеха бъкел немски, но те вече бяха получили немските паспорти и трябваше само да предадат някакви копия. ирония на съдбата...
в този момент чичкото се замисли, защо на тях им е дал паспорт, а на мен не иска да ми даде и ми препоръча да се обадя на отговорните в баварското правителство и да попитам, дали те не биха направили изключение за мен. дори ми даде и телефона:-)
на мен ми е ясно, че изключение няма да ми направят, но все пак може и да звънна. от още един опит глава не боли. всъщност вече ми отказват два пъти, които ги преживях, третият надали ще ми се отрази зле:) вчерашният чичко също ми обясни (както и първият), че след като имам разрешително за престой и право на работа за германия друго не ми трябва:) хе хе
така че: както виждате няма да стана сънародник на schiller, goethe, röntgen и т. н.
аз съм българче обичам наште планини зелени, българин да се наричам първа радост е за мене...

поздрави