• Advertisement

Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Еми за тва, онова и т.н. Тука може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Мнениеот Crusader » 4 Октомври 2015, 13:03:31

Здравейте ! Казвам се Илиян Войнов и имам нужда от финансова помощ. Аз и майка ми сме заплашени от посещение на съдия-изпълнител вкъщи и от описване на, и без това, малкото имущество, което имаме и за което сме спестявали дълги години и което сега предстои да бъде описано и разпродадено. Има и голяма вероятност в следващия месец да ни спрат и тока, нямаме пари и за закупуване на дърва и въглища за огрев. До това тежко за нас и трагично положение се стигна след като състоянието на майка ми се влоши рязко, вследствие на диабетна гангрена на палеца на левия крак. Наложи се ампутация на палеца и операция на крака. За да мога да покрия разходите по превързочни материали, превръзки, медицински прегледи и необходимите лекарства се наложи да изтеглим няколко бързи кредита в продължение на няколко месеца и така (по принуда се озовахме в дългова спирала). Майка ми е на 67 години, пенсионер, инвалид, диабетик и е на инсулин. Няма други доходи освен пенсията си. Аз работя като учител и моите доходи не достигат, за да покривам текущите разходи на домакинството за храна, сметки и да заплащам вноските по кредитите. Аз живея в Самоков и работя в София и пътувам всеки ден. Пътните разходи ми се изплащат с няколко месеца закъснение. Едно такова забавяне на изплащането на пътните ми разходи и влошаването на състоянието на майка ми през м.август, 2015 г. (които, за нещастие, съвпаднаха като период) стана причина да се изтеглят няколко бързи кредита, за да може да се покрият текущите разходи. Преди 2-3 години имах и допълнителен доход от анкетни проучвания към няколко института, към които работих на граждански договори, но от края на 2013 г. работата намаля и накрая доходите от проучванията прекъснаха. Това още повече влоши финансовото състояние на моето домакинство. В момента имам налични текущи общо 7 кредита (от които 2 са със срок на изплащане от един месец, а другите 5 са с различна продължителност до 2016 и дори до 2017 г.) и съм в просрочие при половината от кредитите (при два от които са просрочени 2 месечни вноски). Фирмите-кредитори не пожелаха да проявят разбиране относно тежкото състояние, в което сме изпаднали и да изчакат да събера средства, за да платя задълженията си. Заплашиха ме със съдия – изпълнител и с фирми за събиране на задължения. Дори казаха, че ще ме впишат в кредитния регистър като нередовен платец и това ще опетни иначе досега добрата ми кредитна история досега. Дори споменаха за опция, при която кредитите ще станат предсрочно изискуеми. Ако това се случи, за мен ще бъде фатално.
Не мога да се обърна към никакви роднини за помощ и съдействие, а от неколцината приятели, които ми останаха, получих или откази, или самите те са в невъзможност да ми заемат пари. Аз и майка ми живеем в голяма бедност и дори нямаме средства за закупуване на дърва и въглища за отопление през предстоящата зима.
Общата сума, която е необходима, за да бъдат погасени всичките ми задължения по кредити, се равнява приблизително в размер на 9000 лв.
Моля, онези от вас, които са съпричастни към моето положение и които имат желание да помогнат, да го направят и при наличие на финансова възможност да ми помогнат да събера необходимите ми средства за спасение на моето семейство от фалит, предстояща нищета, продължителна бедност и оцеляване при тежките зимни условия.

Ето и данните за банковата ми сметка, по която може да се превеждат суми за помощ за мен и майка ми :
IBAN : BG88UBBS80021083387212
bankov kod : 20080023
smetka nomer : 1083387212
Banka OBB
Титуляр на сметката : Илиян Илиев Войнов
За връзка с мен : тел. 0897 744-755 или тел. 0885 076 911 e-mail : ilv_crusader@abv.bg
Crusader
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 16
Регистриран на: 4 Октомври 2015, 13:00:22
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Мнениеот katerinas » 5 Октомври 2015, 13:54:40

Не искам да "прозвучи" грозно,но как да повярваме,че написаното е истина?
katerinas
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 25
Снимки: 4
Регистриран на: 29 Септември 2015, 14:10:02
Благодарил: 1 път
Благодарено: 3 пъти

Re: Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Мнениеот olga » 5 Октомври 2015, 14:58:20

Какво значение има дали е истина или не ?

Да обърнем въпроса обратно. Какво, ако е истина ?
Аватар
olga
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1500
Снимки: 1
Регистриран на: 12 Март 2008, 01:00:00
Местоположение: Германия
Благодарил: 213 пъти
Благодарено: 173 пъти

Re: Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Мнениеот Crusader » 5 Октомври 2015, 15:39:02

Ето епикризите на майка ми :

https://www.facebook.com/ilian.voynov/posts/10206855832466415?pnref=story

Не мога да кача тук в сайта снимките, защото размерите им са прекалено големи, затова давам линк към фейсбук страницата ми, където се виждат снимките на двете епикризи (всяка от които е от по две страници).

Много важно е да се разбере следното : Както се вижда от епикризите, майка ми е постъпила за операция по спешност на 11.08.2015 г. и вече са минали два контролни прегледа. Раната й още не е зараснала напълно и предстои може би зашиване. Ежедневно се налага да се прави промивка с физиологичен разтвор, да се слагат гелове за мазане като НЕПРОЛИЗИН и АГРОСУЛФАН, цените на които са няколко десетки лева за всеки. Контролните прегледи са необходими, за да може да не се разпространи инфекцията на другия крак или други пръсти. Кракът периодично се подува и се налага да се направи изследване за запушване на кръвоносните съдове (а при необходимост и процедура за отпушването им). Такова изследване в Пирогов струва 50 лв. Кабинетът не работи със здравната каса. Отделно от това, майка ми ходи и на контролни прегледи при ендокринолог в самоковската болница, за да се съблюдава лечението й с инсулин.
За да мога да я заведа от вкъщи до болницата (тя не може да ходи продължително време с тази рана на крака), е необходимо да повикам такси - от вкъщи до болницата и обратно - общо 8 лв. когато ходи в Пирогов на контролен преглед - пътуването ни дотам и обратно с автобусните билети и таксито (не може да ползва градски транспорт, защото не може да се изкачва по стълбите) струва около 50 лв. Само за превързочните материали се дават близо 25 лв. на месец. Една превръзка в болницата струва 5 лв.
Тези разходи са ОТДЕЛНО от разходите, които имам за сметки и храна.
Моля ви да разберете, че до изтеглянето на кредитите, които имам, се стигна, за да мога да осигуря на майка ми лечението досега и посещението й в болница Пирогов и транспорта й, заедно с другите неща, които изброих по-горе. Не съм теглил кредити, за да си купувам смартфони или телевизори. Телевизорът ми и компютърът ми, са закупени и изплатени до 2010 г. И сега не съм съгласен да ми идва съдия изпълнител и да ми ги взима, при условие, че толкова време съм събирал пари за тях и съм ги изплащал, а компютърът ми трябва за работата. Просто не е справедливо. не е справедливо да нямам пари и да си платя сметките. Защото, ако ни вземат и малкото неща, които имаме, ако ни спрат тока, тогава направо ще се върнем в 19 век. Освен това, дори и да вземат имущество, ще го продадат не на пазарни цени и аз пак ще остана да дължа пари на кредиторите (а може би и на съдия - изпълнителя) и това няма да ми реши проблема - хем ще си загубя имущество, за което съм работил с години, хем пак ще дължа големи суми и то с лихвите ! Ако ми наложат и запор върху заплатата, една трета, както бе казано по - горе, съгласно ГПК, тогава от нея ще ми останат около 334 лв., от които на месец 180 лв. са ми необходими за път до работата и обратно. За храна парите не ни стигат. нямаме средства да си закупим дърва и въглища за отоплението през зимата.
Причината аз да поискам помощ бе, че имам вече просрочени вноски по кредити и се надявам да съдействие от хора с възможности, за да се измъкна от санкциите на съдия - изпълнителя и от вписване в кредитния регистър като нередовен платец. Надявам се на помощ, за да си изчистя задълженията към кредиторите, за да ни остават достатъчно пари, с които да можем да живеем и да си посрещаме разходите, а не да се чудим как да свързваме двата края. Имам нужда от помощ, защото не искам да изпадам повече в дългова спирала, да взимам един кредит, за да връщам друг. Разходите на месец по тези кредити са 1279,88 лв. Не можем повече да издържаме по този начин. Аз към момента вече дължа близо 1000 лв. за просрочени вноски и задълженията ми с всеки изминал ден се натрупват.
Crusader
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 16
Регистриран на: 4 Октомври 2015, 13:00:22
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Мнениеот olga » 5 Октомври 2015, 16:37:36

90 % от хората в момента в България имат кредити.

А за останалите неща се обърнете към министъра на здравеопазването на Република България или благотворителни здравни организации.
Аватар
olga
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1500
Снимки: 1
Регистриран на: 12 Март 2008, 01:00:00
Местоположение: Германия
Благодарил: 213 пъти
Благодарено: 173 пъти

Re: Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Мнениеот contraintuitive » 5 Октомври 2015, 16:55:36

Здравейте,
от всичко описано от Вас не разбирам каква е сумата, която ad-hoc трябва да погасите, за да не се стигне до съдия изпълнител? Трябва да почнете от най-спешните плащания. Съмнявам се, че от раз ще съберете 9000 лв.
И още един въпрос -
с какво са обезпечени всичките Ви кредити и към кои банки са?
Последна промяна contraintuitive на 5 Октомври 2015, 17:06:12, променена общо 1 път
find your path and stay on it
contraintuitive
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 753
Регистриран на: 6 Октомври 2012, 15:26:15
Местоположение: Германия
Благодарил: 209 пъти
Благодарено: 123 пъти

Re: Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Мнениеот olga » 5 Октомври 2015, 17:00:49

Здравеопазването в България не трябва ли да е безплатно за здравноосигурени ?
Аватар
olga
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1500
Снимки: 1
Регистриран на: 12 Март 2008, 01:00:00
Местоположение: Германия
Благодарил: 213 пъти
Благодарено: 173 пъти

Re: Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Мнениеот Crusader » 5 Октомври 2015, 18:17:39

Оказва се, че не е безплатно здравеопазването, а навсякъде ти искат пари с оправданието, че лекарите трябва да плащат скъпи наеми на кабинети, а не всички лекарства се покриват от здравната каса.
до момента имам просрочени плащания на стойност : 1859,43 лв.
Ето и институциите, към които имам кредити :
Кеш Кредит - със срок от 12 месеца (до 02.04.2016 г.), остават 8 вноски, 200 лв. месечна вноска ; взета сума : 1000 лв.
Зи-Метрикс - със срок от 18 месеца (до 04.02.2017 г.), остават 18 вноски, 154 лв. месечна вноска ; взета сума : 1500 лв.
Провидент - със срок от 52 седмици (до 29.04.2016 г.), остават 34 седмични вноски, 50,76 лв седмична вноска ; взета сума : 1500 лв. – на месец : 203.04 лв.
Кредисимо – със срок 16 месеца (до 31.10.2016 г.), 227,05 лв. месечна вноска ; остават 14 вноски ; взета сума : 1500 лв.
София Комерс Кредит Груп АД – със срок 12 месеца (до 09.07.2016 г.), 123,67 лв. месечна вноска ; остават 11 вноски ; взета сума : 700 лв.
БНП Париба - със срок от 3 години (до 05.09.2017 г.), 155,82 лв. месечна вноска ; взета сума : 3000 лв.
Vivus.bg – взета сума 500 лв. – за 1 месец. Дължима сума : 584 лв.
SmileCredit – – взета сума 500 лв. – за 1 месец. Дължима сума : 530 лв.
Crusader
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 16
Регистриран на: 4 Октомври 2015, 13:00:22
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Мнениеот max » 5 Октомври 2015, 18:22:54

Учителската заплата в България вече хич не е чак токова ниска, особено за сам човек с майка. Без жена и деца... 800 без 1 лев са си пара за Самоков.http://m.mediapool.bg/r_239075
Питам се как с такава средна заплата и без деца човек може да опре до чак такива кредити... Много хора са в по-неизгодна ситуация - безработни, самптни пенсионери, които също се разболяват и също стигат до операция, но не молят за пари по форуми на българи в чужбина.
max
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1153
Регистриран на: 14 Септември 2009, 10:19:25
Благодарил: 50 пъти
Благодарено: 148 пъти

Re: Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Мнениеот olga » 5 Октомври 2015, 18:38:55

Boah. Искам и аз 8 кредита.

Въпросът е на живот и смърт, но си искам и телевизора и компютъра да не ми го пипате.
Аватар
olga
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1500
Снимки: 1
Регистриран на: 12 Март 2008, 01:00:00
Местоположение: Германия
Благодарил: 213 пъти
Благодарено: 173 пъти

Re: Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Мнениеот bknf » 5 Октомври 2015, 18:56:46

Добре да речем - други хора ви дадат пари.
Но, кога и как ще им ги върнете обратно..?
Как ще осигурите по тоя начин получения кредит от частни лица?
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3703
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 276 пъти
Благодарено: 429 пъти

Re: Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Мнениеот bknf » 5 Октомври 2015, 21:12:33

velingrad написа:По-скоро иде реч за еднократна, безвъзмездна... помощ

Кеш Кредит, Зи-Метрикс, Провидент, Кредисимо, Сф Комерс Кредит Груп БНП Париба
Vivus, SmileCredit.

Гледам ги аз тия вземания, и се чудя..
1.000
1.500
1.500
1.500
700
3.000
584
530
=10.314 лв

Когато човек е учил за учител, то там сигурно е имало и часове по математика..
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3703
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 276 пъти
Благодарено: 429 пъти

Re: Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Мнениеот Crusader » 6 Октомври 2015, 01:16:43

Да, учил съм математика. И не търся заем, а безвъзмездна помощ - кой колкото може, ако има желание да го направи.
Просто моля за подкрепа да се съберат пари, за да се помогне на мен и майка ми, които сме в затруднено положение от години. Мисля, че всичко, което публикувам, е породено от въпроси на други потребители и затова е важно и не обиждам интелигентността на никого. Аз за първи път търся помощ по този начин. Изобщо не съм забелязал и не съм направил умишлено публикация в форуми на българи, живеещи в чужбина. Просто като написах в Гугъл търсачката "Зов за помощ" ми излязоха имена на форуми, защото не знаех дали има специализирани форуми на тези теми, и публикувах на 3 места. Вероятно ще пбликувам и на още места. Въпросът е неотложен. А от приложените от мен епикризи се вижда, надявам се, че не сме измамници ! Парите, които ни бяха необходими за ремонт през 2012 г. и кредитът, който търсех тогава, отдавна са изплатени. Тези кредити, които имам в момента, са натрупани от 2014 г. насам, като вече в първия пост бях уточнил, че те не са били похарчени само и единствено за лечението на майка ми, а вследствие на няколко неблагоприятни обстоятелства, които ни се струпаха на главите едновременно - аз се принудих да напусна предишната си работа, където не получих заплата 2 месеца, а в новото училище пътните разходи ми се изплащат със закъснение. На предишната работа пътните разходи не ми се плащаха. Освен това бяха увеличени и пътните ми разходи, няма нужда да казвам, че цените постоянно растат и сметките се увеличават. А здравословното състояние на майка ми се яви като следствие и само влоши нещата. Наред с всичко това, аз загубих и допълнителните си доходи от анкетните проучвания, което вече направи невъзможно редовното плащане на вноските по (тогава още двата) кредита, които имах. Наред с това се наложи да изтегля и извънредно други кредити, за да покрия спеши разходи като погребението на леля ми и сума, за да платя данъците си в общината, които не бях плащал от 5 години, иначе нямаше да ми издадат удостоверение по постоянен адрес, което е необходим документ, за да започнат да ми изплащат пътните разходи (така е по наредба). Дори за да си купим дърва и въглища миналата година, се наложи да тегля сума. Предпочитах договорите да са за по-дълго време, защото вноските месечно са по-малки. Така навлязох в дългова спирала и се наложи да тегля нови кредити, за да погасявам стари. Основен проблем за да затъна съвсем беше една промяна в закона за кредитите и кредитните институции, която бе гласувана от НС миналата година и според която ако потребител на кредит не предостави поръчител или банкова гаранция, тогава фирмата-кредитор може да се начисли допълнителна такса-гарант върху месечата вноска и така вноските ми станаха двойно по-скъпи. Пак повтарям - изтеглените от мен кредити са били от необходимост от средства за плащане на сметки, за лекарства, за лечение, за погасяване на стари задължения и за храна. Не са били харчени за материални придобивки.
Заплатата ми е 550 лв. по договор, след удръжките от която остават 500. Заплатите на учителите няма да се повишат - финансовият министър се отказа от тази идея и каза, че ще бъде раздадена еднократно сума на учителите под формата на бонуси. Но тези бонуси се разпределят от директорите на училищата и тосамо ако делегираният бюджет го позволява, а при нас това няма как да стане, защото сме малко училище с малък брой ученици. допълнителният ми доход е до 300 лв. дори и 800 да са много за Самоков, вече публикувах сумата, необходима за месец, за да се плащат кредитните вноски - а тя е доста по-голяма.
Аз живея доста икономично и не пия и не пуша, даше спестявам по принуда пари и за храна.
Просто се надявам, че все още има останали човечни хора, които биха помогнали на семейство в беда. Очаквам който може и има желание, да помогне. толкова ли не са останали хора, които да подходят сериозно и без насмешка към един сериозен проблем - да се помогне да семейство, изпаднало в беда, да се спаси от мизерията, в която е изпаднало ?! Аз винаги съм помагал и дарявал средства, когато съм имал и допусках, че сега, когато съм изпаднал в това унизително положение, ще има и на мен кой да помогне.
А става дума за сума, която е равна на няколко хонорара на певици, 3 заплати на министър, 1 възнаграждение или част от възнаграждение на член на борда на директорите на частно предприятие или на бонуси, които си раздават някои държавни служители.
Ако можеше да се намерят 9 човека, които да дарят по 1000 лв. или 18 човека по 500 лв. или 36 човека по 250 лв. и т.н., тогава проблемът щеше да се реши...
Crusader
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 16
Регистриран на: 4 Октомври 2015, 13:00:22
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Мнениеот bknf » 6 Октомври 2015, 07:43:02

В бгхелп.юк също има една интересна дискусия по тоя въпрос (4.10.15)

https://www.google.de/?complete=0&gws_r ... %B5%D0%BB+

Crusader написа:..А става дума за сума, която е равна на няколко хонорара на певици, 3 заплати на министър, 1 възнаграждение или част от възнаграждение на член на борда на директорите на частно предприятие или на бонуси, които си раздават някои държавни служители..

Не знам дали може да се подходи процесуално - или да се обяви фалит като частно лице..

И тука, нещо друго
http://balans.bg/4621-maksimalno-dopust ... hu-zaplata

http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=49661
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3703
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 276 пъти
Благодарено: 429 пъти

Re: Зов за помощ - заплахи със сидия-изпълнител и фирми за събиране на кредити

Мнениеот olga » 6 Октомври 2015, 12:28:43

Социалните в България отпускат помощи за отопление всяка година през отоплителния период.
Аватар
olga
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1500
Снимки: 1
Регистриран на: 12 Март 2008, 01:00:00
Местоположение: Германия
Благодарил: 213 пъти
Благодарено: 173 пъти

Следваща

Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта

  • Advertisement